onsdag 25 maj 2016

Säsongssammanfattning: Mozart in the Jungle, säsong 1

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

De senaste veckorna har jag och älskade maken ätit söndagsfrukost framför tv:n och tittat på "Mozart in the Jungle" tillsammans. En mycket trevlig start på veckans sista dag faktiskt. Så pass trevlig att jag känner att jag vill be er kolla in den här lilla pärlan till tv-serie - särskilt om du, liksom jag, uppskattar klassisk musik, för det förekommer det rikligt av i den här serien.

Serien handlar om Hailey, en oboe-spelande ung tjej som drömmer om att få en plats i New Yorks symfoniorkester. Chansen kommer när orkestern byter ledare och den excentriske och unge Rodrigo tar över efter den mångårige veteranen Thomas. Ett övertagande som inte går helt friktionsfritt, så klart. Hailey får dock provspela för Rodrigo och plötsligt har hon jobb - inte som oboist dock, utan som Rodrigos tekokande assistent.

Bildkälla Immersion online
Favoritavsnitt: 1x04 "You have insulted Tchaikovsky" Rodrigo är sen till en välgörenhetstillställning, och när han äntligen dyker upp klarar inte Thomas av att hålla masken längre.
1x06 "The rehearsal" Den nya säsongen närmar sig och Rodrigo känner av pressen. För att få inspiration tar han med sig hela orkestern på ett studiebesök i verkligheten och oväntade möten uppstår.
1x10 "Opening night" Lizzie har bestämt sig för vad hon ska göra med sitt arv. Efter ett samtal med Betty är Hailey på väg att ge upp sin stora dröm, men en plötslig händelse på premiärkvällen ger henne en ny chans på scen. Ana Maria, kvällens soloist, uppträder lika excentriskt som kan väntas och Rodrigo tvingas fatta några snabba beslut.

Favoritkaraktär: Det är svårt att inte tycka om Hailey och Rodrigo, så är det.

Favoritpar: Vet inte riktigt. Hailey och Alex kanske. Det var det enda par man fick se någon sorts utveckling av i varje fall. Hur det nu kommer gå.

Bäst i säsongen: Det bjussas frikostigt på vacker klassisk musik - så klart. Och jag gillar verkligen att Rodrigo kallar Hailey för Hajlaj för att han har svårt att uttala hennes namn.

Värst i säsongen: Ana Maria. Jag hoppas vi är färdiga med henne nu, men jag tvivlar på att vi är det. Hon må vara en genialisk musiker, men hon känns som att hon skulle behöva massor av terapi, massor av medicin och kanske en långvarig vistelse på någon anstalt. Hon har varit väldigt jobbig att se helt enkelt.

Övriga kommentarer: Tv-serien är baserad på Blair Tindalls memoarer "Mozart in the jungle: Sex, drugs and classical music". Känner vi igen en viss tagline kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .