fredag 6 maj 2016

FredagsFilmerna: James Bond 007, Timothy Daltons filmer

Det blir bröllopsdagsfredagsmys ikväll med ännu mera Bond. Vi börjar närma oss slutet av boxen, och jag börjar närma mig slutet av Bond-tolkare att skriva om.

På tur idag står Timothy Dalton som gestaltade den brittiske spionen i endast två filmer.

Bildkälla Rhode Island movie corner
Dalton är också en sådan där Bond som jag gillade och gärna hade sett mer av. Han porträtterade en ifrågasättande Bond, som inte alltid uppskattade sina uppdrag. Lite mindre humor, lite mer livströtthet. Han var också rätt så påverkad av Ian Flemings version av Bond, och försökte hålla sig mer trogen den litterära ursprungsversionen av karaktären. På många sätt är hans porträttering av Bond väldigt nära den vi ser idag. Mindre snack och mer action, eller något.

Timothy Daltons Bondfilmer heter som följer:

 • The living daylights   från 1987. Iskallt uppdrag
 • Licence to kill  från 1989. Tid för hämnd
Ska vi prata Bond-sånger lite? Jag var/är nämligen ett stort fan av a-ha så jag var ganska glad när de fick i uppdrag att göra titellåten till filmen "The living daylights". Det är inte min favoritlåt vare sig bland Bond-låtarna eller deras egna låtar, men det svänger ändå. Jag tycker fortfarande att det är en bra låt.
När jag skriver om nagellacken som ingår i OPIs Skyfall-kollektion låter jag titelsekvensen ingå i inlägget, men här tänkte jag att det kunde vara kul att spana in a-has video istället.

 

2 kommentarer:

 1. A-ha är väl dessutom den enda nordiska artist/grupp som har fått äran att göra en Bond-låt, om jag minns rätt.

  Dina Bond-inlägg är intressanta. När du har kommit till slutet så vore det spännande om du skrev om dina tankar kring de ersättare som har kommit på tal (tänker framförallt på Idris Elba och Tom Hiddleston).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du läsa mina tankar? För jag planerar PRECIS ett sådant inlägg. :D
   Jodå, a-ha är de enda nordborna hittills. Med tanke på att det var nästan 30 år sedan så kanske det är dags igen. När nästa film nu kommer. Och vem som då spelar Bond...

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .