tisdag 31 maj 2016

Majfavoriter

Månadens sista inlägg blir som vanligt månadens favoriter. Jag har ansträngt mig för att få ut ett inlägg om dagen den här månaden, och det har ju gått bra. Det blir mycket bok och tv då men jag hoppas ni står ut med det. Ibland glimtar jag till med annat.Bok/fic: Troligen imorgon kommer mitt inlägg med ett utlåtande om det jag tycker är månadens bästa utlästa bok - "Ljuset vi inte ser" av Anthony Doerr. Kort sagt om den är att jag tycker ni ska läsa den.
Bästa fic är en "Inception"-au i "Notting hill"-anda men Arthur och Eames. "I seem to be a verb" av Aja lärde mig också en del nytt. Jag hade ingen aning om vem Buckminster Fuller var innan jag började läsa den här ficen, nu vet jag det. Så kom inte till mig och påstå att fan fiction inte kan vara både underhållande och lärorikt. Jag har läst fan fics som är hundratals gånger bättre än viss publicerad litteratur.

Film: Ingen bio den här månaden heller, vilket faktiskt är lite förvånande. Älskade maken och jag hade länge planer att gå på bio på vår bröllopsdag, men trots att den senaste Captain America-filmen hade kommit ut så kände vi bara meh över biorepertoaren. Jag har sett de flesta Marvel-filmerna men bara en eller två på bio. De känns "sådär" viktiga att slösa dyr biobiljett på.
Å andra sidan har vi börjat titta på "Alien"-filmerna med barnen på fredagarna. De två bra filmerna är avklarade - de mediokra är kvar.

Tv-program: Älskade maken och jag har börjat titta på "Peaky blinders" tillsammans. Äntligen! Säsong tre är pågående just nu, men jag väntar med att titta på den så vi kan se den tillsammans.
Mest underhållning har jag såklart fått av "Brooklyn Nine-Nine". Rekommenderas.

Bildkälla Forbes

Frisyr: Knuten är min bästa vän.

Kläder: Gillade ni min klänning från Dagens häromdagen? Bra, för det gör jag med.

Nagellack: Mängden kärlek jag känner för Casino Royal från OPI alltså. Lite oväntat även för mig själv att jag föll så handlöst för vad som helt enkelt är ett lila krämlack, men jag älskar det. Jättemycket!Upptäckt: Inte en rolig en, utan en som framkallar både stress och ångest. Vill inte säga mer än så just nu. Kanske någonsin.

Extra speciell rolighet: Man kan ju tro att en person som har barn skulle tycka att Mors dag är roligt, men eftersom jag bryr mig mer om den dagen än vad merparten av mina ungar gör så - nej.
Däremot hade vi Plejadträff och de är alltid utomordentligt trevliga. Och jag har fortfarande inte kommit över kokosrulltårtan. Så god!

Mitt eget favoritinlägg: Jag hade såklart längtat jättemycket efter att skriva om Daniel Craigs Bondfilmer. Han är ju min favorit trots allt.

Bildkälla The fashionisto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .