fredag 17 november 2017

FredagsFilmen: A monster calls

För några veckor sedan hade jag och barnen fredagsmys utan älskade maken/pappan. Stora J frågade då om vi ville se en sorglig film, för hon hade köpt en sådan. Det slutade med att vi satt alla fyra och snyftade.
"A monster calls" är baserad på en bok av Patrick Ness, som jag inte har läst själv, men dock hört väldigt mycket bra saker om. På svenska heter boken "Sju minuter över midnatt" - ett väldigt viktigt klockslag filmen igenom.

Bildkälla LetterBoxd
Conor har mycket han kämpar med. Hans mamma är sjuk, i skolan mobbas han, hans pappa har flyttat till USA och har en ny familj där, och han kommer inte överens med sin mormor.
En sen kväll kommer ett monster till Conor. Han ska berätta tre historier för Conor, och sedan vill monstret att Conor ska berätta sin historia - sanningen. Men det är just sanningen Conor inte riktigt kan hantera.


Rekommenderas starkt, men var beredd med näsdukarna. Den här filmen känns, kan man säga.

Vill bara ge en extra liten credit till de underbara animeringarna i filmen, som tillför så mycket. Om jag förstått det rätt är boken illustrerad på samma sätt. Känner att jag vill läsa boken... Ingen är direkt överraskad över det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .