fredag 24 november 2017

Fredagsmys: Baconlindade dadlar

Så busenkelt att det knappt kan kallas för ett recept. Dessutom tydligen så pass gott att en mycket skeptisk Chilipojke satte i sig flera stycken - hans systrar var däremot inte modiga nog att prova.


Baconlindade dadlar

1 paket bacon
16 färska dadlar

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela baconskivorna på mitten. Kärna ut dadlarna och rulla in varje dadel i en skiva bacon. Fäst med tandpetare eller lägg på en plåt med baconskarven neråt.
Stek i ugnen 10-15 minuter, eller tills rullarna fått fin färg.
Låt dem svalna innan de avnjuts.

Goda som drinktilltugg, eller som antipasto, eller på buffébordet, eller som en del i ett mezeupplägg - det vi här i huset kallar plickeplockmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .