torsdag 29 mars 2018

Kvällsrutin

Just nu hemma hos mig - sovrumsrenovering. Idag var vi även till ett stort möbelvaruhus med gul och blå skylt och köpte nytt matbord och fem nya stolar och skruvade sedan ihop det nya matbordet och de fem stolarna. Med andra ord är jag lite trött. Så pass att den här kvällsrutinen kommer komma tidigt ikväll känner jag.


Steg ett - slip into something a bit more comfortable. Själv är jag en älskare av pyjamas, och den här är ungefär hur gosig som helst.


Steg två - av med eventuella smycken och klockor. Den här dagen hade jag faktiskt både örhängen och klocka på mig, för vi hade varit på utvecklingssamtal för ett av våra barn, och då ville jag komma i tid och vara presentabel. Som synes var jag supertidig den här kvällen - redan klockan sju började jag förbereda mig.


Kvällsrengöringen brukar vara ganska enkel, men den här dagen hade jag faktiskt sminkat mig, och det var en av mina "maskdagar". Rengöringen bestod alltså av: sminkborttagning med Micellear cleansing water från Garnier, löddrande rengöring med L'Oréals  rare flowers cleansing gel, rengörande ansiktsmask från Kicks, Caffeine solution 5% + EGCG från The Ordinary som ögonserum, och 100% plant-derived squalane från The Ordinary som ansiktsserum, samt nattkräm från Ica - som jag faktiskt gillar lite oväntat mycket.


Så här göllig är jag när jag maskar. Eller som älskade maken sa: "Du ser lite blek ut."


Brukar varva ner med läsning och lite te om tiden tillåter. Just den här kvällen hann jag både och, samt en kvällsmacka som inte hmnade på bild. Jag brukar äta något litet på kvällen, för det är så jag funkar bäst.


Dricker jag te på kvällen så är det oftast det här, Kvällsro från Friggs. Helt enkelt för att jag undviker koffein på kvällen, och jag gillar det här. Eftersom det inte innehåller några blad från tebusken så kanske det är mer ett "te" om man ska vara perig. Jag kallar det örtte, för örtavkok låter så tråkigt.
Och självklart har jag muggar med rävar.


Lite tv brukar det också bli. Antingen Aktuellt, någon film eller tv-serie, eller som här, "GWs brott". Med en katt i knät, som sig bör.


Straxt innan jag kryper till kojs är det dags för tandborstning och läppbalsam. Ett av mina favoriter bland läppbalsam är BitchBalm i Körsbär. Rekommenderas.

Godnatt!