tisdag 20 mars 2018

Tre tomma no. 50

50! Va?! Känns som igår som jag häpnad över inlägg 40 här, och nu har jag avpolleterat förpackningar i 50 inlägg. Femtio. Wow.
Tråkig gej är att det mesta av det hamnar i plaståtervinningen. Nog för att jag gör just det - återvinner - men nog känns det ganska trist och tråkigt att så mycket ska förpackas i just plast. Ska fundera på det här med att plastbanta lite, känner jag.

Här är tre till som kommer hamna i plaståtervinningen.


Online. Balans. Body butter. Vanilj kristall.
Det här med att glömma bort produkter. Fastän att de står väl synliga på en hylla långt ner i badrummet. Det här är dock ingen favorit, och fastän det finns kvar i den här burken så kastar jag den nu. Anledningen att det finns kvar är enkel, jag och min vaniljdoftsälskande näsa gillar inte riktigt doften på den här. Väldigt syntetisk och lite plastig doft. Inte värst sötsliskig, men den gifter sig inte så bra mot min egen kroppskemi, och eftersom dofen på krämen stannar kvar lääääänge, så hinner jag bli irriterad på den.
Annars har den återfuktat helt okej, och är inte alltför kletig, även om man får jobba in den en del. Men nej, jag skulle inte köpa den igen om jag hittade den.
Plaståtervinning.
Betyg 2/5

Kicks. Ready, Set, Glow! Vitamin C. Night sleep mask.
Så har även denna lilla tub spruttats slut på. Jag halvgillar den här, men känner mig inte jätteivrig över att få tag på den igen. Använder den just som en mask att sova i, och jag brukar vakna med återfuktat och aningen "glowigt" ansikte när den här varit på. Men ärligt talat märker jag inte en sådan jätteskillnad med just den här masken/krämen att jag tycker det är mödan värt. Inte för att det är jobbigt att använda den, men plånkan tycker det är lite jobbigt när jag ska betala för den. Mest för att jag är snål ibland.
Plaståtervinning.
Betyg 3/5

Rexona. Motion sense. Aloe vera. Cool & calming protection. 48h anti-perspitant.
Nope. Det här var deosticket som fick mig att sluta med deostick efter en herrans massa år. Har haft så mycket kli i armhålan att jag vissa dagar blivit lite galen. Trodde det var vintertorr hud, men eftersom det nästan inte kliar alls längre sedan jag slutade med den här, så tror jag minsann att jag hittat boven i dramat.
Den stora anledningen till att jag ville testa något annat var faktiskt inte kliet, utan mer nyfikenhet på annat, samt att jag inte tyckte att just det här deosticket var något märkvärdigt alls, trots alla sina påståenden. Men känslan just nu är alltså - inget mer deostick i min armhåla. Någonsin.
Plaståtervinning.
Betyg 2/5