fredag 2 mars 2018

Säsongssammanfattning: Fargo, säsong 1

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Senaste gången jag gjorde en säsongssammanfattning var i september, så jag underdriver inte direkt när jag påstår att jag inte tittar på tv-serier just nu. Jag har sett några miniserier med älskade maken, men mer än så har det inte blivit. Jag började inte ens titta på de serier jag egentligen följer, när de startade upp i höstas.

Motståndet satt i även vad det gällde "Fargo", men egentligen ville jag se den här serien och när så älskade maken var väldigt ivrig att riva av den så hängde jag på. Det krävdes dock lite av operation övertalning från hans sida innan han fick ner mig i tv-soffan, men så småningom var jag med på noterna.

Tv-serien "Fargo" tar sitt avstamt i filmen "Fargo" på så sätt att den utspelar sig i samma trakter. Den påstår sig även vara baserad på verkligheten, precis som filmen gör, men både här och där är det inte sant. Det här är fantasi, men som sådan känns den stundtals väldigt verklig.
Alla säsonger utspelar alltså i samma område, men under helt olika år. I säsong 1 möter Lester Nygaard den mystiske Lorne Malvo i sjukhusets väntrum, vilket sätter en våldsspiral i spinn.

Bildkälla  
Favoritavsnitt: Nope. Kan inte välja. Så jag väljer allihop. Det är ju ändå bara 10 avsnitt i den här seriens säsonger.

Favoritkaraktär: Molly Solverson! En precis lika underbar polis som Marge Gunderson var i filmen. Huvudet på skaft, minsann. Synd att det inte var hon som ledde utredningen. Eller tur, för hade hon gjort det skulle säsongen bara haft tre avsnitt.

Favoritpar: Molly and Gus, sitting in a tree, k-i-s-s-i-n-g!

Bäst i säsongen: Gillade verkligen den där lilla blinkningen till filmen. Om man kan sin "Fargo" och hänger med i svängarna, så ser man den. Loved it!

Värst i säsongen: Hm... Förutom att det stundtals var lite väl verklighetstrogna skador och litervis med blod, så kommer jag inte på något. Det här är en bra serie helt enkelt.

Övriga kommentarer: Om det inte redan har framkommit, så tycker jag att man ska se det här. Om man inte redan gjort det.