måndag 26 mars 2018

"Last sacrifice" av Richelle Mead

Ett av de läsmål jag satte upp för mig i mars var att avsluta minst en av mina påbörjade serier, och nu när jag har läst ut den sjätte boken i "Vampire Academy" så har jag nått just det målet.

Bildkälla Goodreads
Rose anklagas för ett brott hon inte har begått och måste fly från hovet tillsammans med Dimitri. Samtidigt som hennes vänner försöker bevisa hennes oskuld försöker Rose finna den person som kan hjälpa Lissa att få del av den makt i hovet som rättmätigt borde tillfalla henne.
Relationer sätts på prov, och kanske måste Rose och Lissa offra det viktigaste de har - varandra.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om de här böckerna än det jag redan har sagt i fem andra inlägg. Det är rätt så roligt att följa med Rose på hennes äventyr, men jag gillar inte den där förbindelselänken som gör att vi även kan hänga med Lissa. Det hade varit mycket bättre med ett tvåpersonersperspektiv - tycker jag. Det är en del romantik och litegranna sex, men mest intriger och slagsmål.
Jag har rycks med rätt så bra i Rose berättelse, och det är inte utan att jag känner lite saknad för att det är slut nu. Vissa karaktärer och öden kanske jag udrar lite mer över än andra, och alla får inte lyckliga slut. Nu finns det en serie till, "Bloodlines", som följer några andra karaktärer från den här serien. Jag har inte läst den serein, men just nu känner jag mig faktiskt lite sugen på att göra det. Men det kan ju gå över.

Är det fortfarande så där tokbra som jag mindes det? Nej. Men det är underhållande ändå, och jag har gillat det rätt så bra. "Last sacrifice" fick betyget 4/5 av mig, och jag känner att det kan få bli mitt samlade betyg för hela serien.