fredag 21 maj 2021

Säsongssammanfattning: Killing Eve, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Numera är vi tre som tittar på "Killing Eve", då E hamnade mitt i avsnitt ett av andra säsongen och fastnade direkt. Hon tittade snabbt igenom första säsongen och så var vi igång. Och eftersom avsnitten inte är timslånga så går det ganska fort att titta på. Så pass snabbt att vi redan börjat med säsong tre.

Säsong två av "Killing Eve" tar vid direkt där säsong ett slutade. 

Bildkälla Fanart tv

Favoritavsnitt: 2x01 "Do you know how to dispose of a dead body?" Eve beger sig hem till London igen, bestört över vad hon gjort mot Villanelle och osäker på om denna lever. Carolyn ger Eve ett erbjudande hon inte kan säga nej till.
Villanelle flyr blödande ut i Paris, och lyckas söka vård på sjukhus. Fast besluten att hitta Eve igen, blir hon vän med pojken i sängen bredvid hennes i sjukhussalen.
2x05 "Smell ya later" I ett försök att få ut information från lönnmördaren som går under aliaset Spöket, tar teamet till en drastisk plan.
2x08 "You're mine" Eves plan går väldigt fel, och hon finner sig snart på flykt med Villanelle. Men de vill olika saker som leder till att deras väg tillsammans når sitt slutgiltiga (?) slut.

Favoritkaraktär: Eve. Men jag gillar så klart Villanelle också - sagolik skurk. Och Kenny är ju bara för rar.

Favoritpar: Börjar jag så smått shippa Villaneve? Perhaps...

Bäst i säsongen: Förutom alla fantastiska plagg som Villanelle bär? Kemin mellan skådespelarna och den fabulösa utvecklingen av karaktärer.

Värst i säsongen: Ingenting.

Övriga kommentarer: Känner redan nu att det kommer bli jobbigt att vänta till 2022 på säsong fyra.