tisdag 4 juli 2023

Junis bokhög

Det här kommer gå fort. Jag läste bara ut tre böcker i juni, så när jag påstår att jag inte haft läslust så har jag inte direkt överdrivit.
Utlästa i den ordning som kommer här.


"Lila hibiskus" av Chimamanda Ngozi Adichie är hennes debutroman, och då jag tyckt mycket om både "En halv gul sol" och "Americanah" ville jag så klart läsa även den här. Det går att se vad som gör henne till en stor berättare, men den här boken, om en familj med en tyrannisk pappa, nådde inte ända fram.Betyget blev 3/5.

"Sense and sensibility" av Jane Austen är en av mina favoritböcker av henne. Just den här gången gick det väldigt trögt att läsa om systrarna Dashwood och deras kärleksbekymmer, men det skyller vi på mig och inte på boken,som får behålla sitt betyg på 5/5. Månadens favorit, således.

"Onda nätters drömmar" av Peter Englund var junis månadsbok. Som vanligt skriver Englund på ett sätt som tilltalar mig, och den här boken om en avgörande månad (november 1942) under andra världskriget var inget undantag. Många människor och deras ögonvittnesskildringar får plats i den här boken,och jag rekommenderar den varmt. Betyget blev 4/5.