tisdag 10 oktober 2023

Säsongssammanfattning: What we do in the shadows, säsong 4

Spoilervarning på TV-inlägg.
 
Vi var inte snabbast på bollen att se den fjärde säsongen av vampyrserien "What we do in the shadows". Faktiskt såpass tröga i starten att den femte säsongen hann komma till fullo innan vi ens tittat klart. Antar att vi ser på den snart.
Säsong tre slutade med att gänget splittrades. Nadja och en ofrivillig Guillermo for till London, Nandor gav sig av för att upptäcka sig själv, och Laszlo stannade kvar för att ta hand om varelsen som kröp ut ur Colin Robinsons döda kropp.

Bildkälla The Playlist

Självklart är inte vampyrgänget splittrat så länge. De återvänder till Staten Island ungefär samtidigt. Nadja och Guillermo lämnade London och vill nu starta en vampyrnattklubb, komplett med blodsprinklers som i "Blade". Nandor har med sin en djinn som kan uppfylla alla hans önskningar, så han bestämmer sig för att fortsätta finna kärleken. Guillermo har inte gett upp planerna på att bli vampyr en dag. Laszlo känner sig som en förälder till Baby-Colin, men har svårt att hänge med i hans uppväxtsfaser, så de övriga vampyrerna (och Guillermo) kliver in för att axla lite av ansvaret.
Huset är i stort behov av reparationer, men då Colin var ansvarig för ekonomin blir det svårt att finansiera projektet. Tur att hjälpfinns att få och att nattklubben drar in pengar.

Säsong fyra är rolig, men jag tycker inte det här har varit den bästa säsongen. Det finns avsnitt och scener som glimtar till, och visst skrattar jag fortfarande, men jag tycker inte det är lika bra. Något fattas. Min gissning är att jag helt enkelt saknar Colin Robinson, då han varit en av mina favoritkaraktärer i serien. Med tanke på att Baby-Colin växer upp under säsongens gång, så känns det skönt att han kommer vara tillbaka i säsong 5.