torsdag 19 oktober 2023

What I eat in a day #39 - Oktobermörker

Nyss hemkommen från vårdcentralen där jag lämnat cellprov. Aldrig kul, men alternativet är värre. Alltså är det inte idag jag åt det jag kommer visa upp här, utan det slank ner i systemet i förrgår. Gott var det, i varje fall. Om än lite tricksigt med ljussättningen då det är ganska mörkt så här års, som vi vet sedan gammalt.


Jag hann äta alla utom en av mackorna innan jag kom på att jag hade tänkt göra det här inlägget. Frukosten bestod alltså av te med mjölk, och runda Hönökakor med ost. 


Falu rågrut är fortfarande mitt favoritmellis. Den här knaprade jag i mig efter en tur på motionscykeln, och den får representera alla de jag stoppade i mig under dagen. Tror jag kom upp i 6 skivor, eller så.


Älskade maken hade en av sina jobba-hemifrån-dagar, så jag fixade lunch till oss. Pyttipanna är gott, särskilt Felix Krögarpytt, som jag lagade här. Jag vill ha min med både ketchup och HP-sås, och ett ägg med allra helst rinnig gula.


Den sista lilla biten äppelpaj, från de sista äpplena på trädet. Mitt fika den dagen, minus den sked som älskade maken snikade åt sig. Lite spraygrädde på, och en kopp te till det. Och jag vet att jag åt rågrut också...


Chilipojken tycker inte om potatismos (en konstistensgrej) så det har vi inte ätit ofta i det här huset. Han skämtade om att det var det första vi skulle äta när han flyttade ut, men det dröjde alltså ett par veckor innan det blev av. Med fiskgratäng och sallad. Det var länge sedan, minsann.


Kvällens lässtund i sällskap med popcorn.

Vad som inte fastade på bild den här dagen: allt vatten jag drack, både varmt och kallt; Kopiko cappuccino; årets smak av skumtomte, som bara smakar skumbanan fast det står att det ska vara banan- och karammellsmak på påsen.