torsdag 19 augusti 2010

Att vara kvinna

När man är människa av honkön drabbas man en gång i månaden av någonting som män aldrig kommer förstå vidden av. Lingonveckan. Ryssen kommer. Röda cykeln. Mens, med andra ord. Är du lättäcklad rekommenderar jag dig att sluta läsa nu....

Fortfarande här? Då så, du blev varnad.

Med jämna mellanrum kommer det någon (kvinna) och tycker att mensskydd borde vara en liiiiiten aning billigare. Ha lägre moms eller något. Då är det ofta någon (man) som tycker att rakhyvlar också borde vara billigare i rättvisans namn. Jag har lite argument mot det där sista.

För det första kan ni snubbar välja att INTE raka er. Skaffa helskägg helt enkelt. Vissa karlar klär utmärkt i det. Andra ser för jävliga ut. Men ni har ett val.
Vi kvinnor kan inte välja att inte ha mens. En gång i månaden under en jädra massa år, så blöder vi ur underlivet. Denna ansamling av blod/slem behöver någonstans att ta vägen. Bindor, tamponger, trosskydd. Inte billigt. Varje månad. Varje. Månad.

För det andra gör det inte ont att raka sig, så ofta. Klart man kan skära sig lite eller så. Vi tjejer har ibland så ont att vi inte kan jobba/gå i skolan. Migrän är inte ovanligt vid mens. Ibland får vi migrän mellan mensen också. Då oftast för att någon idiot till karl frågat "Ska du ha mens eller?" när en kvinna varit arg eller bara sagt ifrån på skarpen om något. Ibland tror jag att karlar får en del av hjärnan bortopererad. (Ja, jag har mens just nu. Frågor på det?)

För det tredje - även om du nu skulle råka skära dig när du rakar dig.... Har du någonsin behövt skaffa nya kläder för att de du hade på dig har blivit helt nerblodade? Inte?

Gissa vad jag fick göra idag.....

Det var bara jackan som klarade sig. Tack för den.

3 kommentarer:

 1. Kommentarer som "har du mens eller?" och "Har du inte fått kuk på länge" är sådana som jag börjat använda mot killar nu för tiden. Allt för jämställdheten så att säga. Kan dom vifta bort våra åsikter på det sättet så kan även vi.

  SvaraRadera
 2. http://www.menskopp.se/shop/
  http://www.youtube.com/watch?v=FaZJVOHdGsw

  Men så ibland kommer det små försök till miljö- och plånboksvänliga alternativ...!

  Jag har provat den, och den funkar! Rätt bra till och med. Även om de "vanliga" alternativen än så länge vinner.

  SvaraRadera
 3. Tror inte en menskpp hade funkat på den störtfloden som kom igår. När jag satt på bussen. Vi snackar mindre fors här. Senast jag såg så mycket blod och slem komma från mig hade jag fött barn.

  Plötsligt händer det...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .