onsdag 4 augusti 2010

Fru eller fröken? Fru!

Jag har tydligen en läsare som inte helt gillar att jag kallar mig Mrs Data. Han stör sig lite på mrs i det hela eftersom hans "mor har uppfostrat att inte använda epitetet "mrs" i någon form eftersom det i grund och botten (även om det i modern tid är reviderat) stämplar en kvinna som hennes man ägodel." Jag kan hålla med om det när det gäller just ordet "mrs" eftersom det är en ägandeform av "mister". Men istället kallar han mig fröken. Det tycker inte jag om.

Mrs Data heter jag som en kvarleva från ett Star Trek-chat som jag deltog regelbundet i för sisådär 15 år sedan, när min trekkergen vaknade till liv. Jag var nämligen helt begeistrad i karaktären Data från Star Trek the Next Generation, och drömde om att få vara hans "fru". Alltså blev jag Mrs Data och det hänger kvar. Jag hater Mrs Data i de flesta fall på nätet. Nu har jag förklarat det, och mer än så går vi inte in på det.

Sedan att bli kallad fröken när jag är en fru... Fy fan så oförskämt! Jag är en gift kvinna. Jag är inte min makes egendom. "Fru" är på intet sätt en ägandeform av "man". Mina döttrar är fröknar, tills de gifter sig om de väljer att göra det. Jag har gjort ett val när jag valde att bli älskade makens fru, då vill jag bli kallad det. Dessutom var det jag som friade, så jag ville VERKLIGEN bli fru. Fru är något vackert och kärleksfullt. Jag tycker om när älskade maken talar om mig som sin fru - inte flickvän, partner, regeringen, fröken eller kvinna. Jag är hans fru.

Jag älskar att vara fru. Jag älskar mitt liv sedan jag blev fru. Jag var inte så förtjust ganska lång tid under den tid jag var fröken. Så snälla - kalla mig fru. Det är på intet sätt förolämpande. Det är snarare förolämpande att inte få den viktiga delen av mitt liv erkänd.