fredag 14 januari 2011

Nox Twilight

Phu! Har nu lackat mig igenom alla 12 lacken från Nox Twilight-kollektion. Älskar man nagellack och Twilight har man nästan inget annat val än att ha dessa i sin samling.

Jag har haft svårt att hitta samhörigheten med Twilight i färgvalen. De enda jag känner är klockrena i det här fallet är Red velvet (blodrött), Sangria (torkat blodrött - typ) och Disco darling (glittrigt som en discokula - eller en vampyr i solsken). Bara häromdagen såg jag dock att de nu finns att köpa i set, ett för Bella och ett för Rosalie med 5 färger i varje set.
Bellas färger är: Black tie, Chiffon, Sangria, Debutante och Wine & Dine.
Rosalies: Citrus, Talon, Disco darling, Sugar plum och Wine & Dine.
Är inte helt säker på att jag håller med i färgvalen där, men men...

Hållbarheten har varit mycket bra, men jag upplevde det som att Chiffon krympte på nageln. Det var även den jag fick lacka flest lager av eftersom det är så skirt, så det kanske kan ha spelat in i det hela. Pigmenteringen har varit lite ojämn. Jag lackar oftast två lager om inget annat krävs, så det var mer av gammal vana Black tie fick ett extra lager. Det är verkligen toksvart! Alla andra behövde minst två lager, och vissa så många som tre. Fyra lager lackade jag inte på något av de här lacken, men vill man ha Disco darling som ensamlack så kanske ett fjärde lager kan vara en bra idé, beroende på hur tjocka lager man kletar på så klart.

Och slutligen - här är de alltså! Betygen gäller hur mycket jag har älskat färgen. Lackförmåga och hållbarhet är inte medräknat i det.


Disco Darling - ett klart lack med massor av finkornigt holografiskt glitter.
Min absoluta favorit i kollektionen.
5/5.


Sugar Plum - iridicerande lila som skiftar i hela blåskalan.
Det första lacket, som jag ropade hem på Tradera.
4/5.


Crush - bilden gör det inte rättvisa. Det här är riktigt 80-tals neonrosa.
4/5.

Citrus - återförsäljaren kallar det neonorange, men icke sa nicke. Ljust korallfärgat med guldskimmer är en rättvisare beskrivning.
3/5.


Poseidon - återigen är jag och återförsäljaren inte överens om vad det här är för färg. De säger neonblå, jag säger turkost. Av det lite "dammiga" slaget.
På bilden har jag även Nubar 2010 på några naglar.
4/5.


Wine & Dine - lite rosaguldigt sådär. Svårdefinerad färg. Trodde det skulle var glittrigare, men det har snarare en frostig finish. Ingen favorit.
2/5.


Talon - mörkt mörkt skimmerblå. Med en liten liten grön underton. Bara en nyans från att vara en mörk petrol. Sagolikt snygg!
5/5


Sangria - mörkt vinrött krämlack. Riktigt galet snyggt.
5/5.


Red Velvet - klarrött jellylack.Snyggt, men inte unikt.
3/5.


Debutante - duokromt i rosa och guld.
Det här lacket överraskade mig för jag trodde inte jag skulle älska det, men det gör jag!
5/5.


Chiffon - babyrosa jellylack. Väldigt ljust och skirt. Nja...
2/5.

Black Tie - svart krämlack. Riktigt mörksvart.
3/5.

Just nu kan man köpa hela kollektionen i en tjusig väska för £45 på Simple Beauty, eller enstaka lack för reapriset £4. Sådan tur hade inte jag...