onsdag 23 mars 2011

Hundskit och kattbajs

Våren är här! Snön smälter och trottoarerna är fulla av hundbajset som du var för lat för att plocka upp. Man får ha all fokus på var man sätter fötterna och kryssar fram som ett fyllo på gatorna. Så jävla äckligt!

Våren är här! Snön smälter bort från min gräsmatta och blottar all kattskit som din lösspringande katt valt att släppa ifrån sig i min trädgård. En timme varje vår går åt till att plocka upp alla dessa högar. Så jävla äckligt!

Så min fråga till dig som djurägare är denna - om du nu inte tänker ta ansvar för ditt djur, varför i hela friden skaffade du det?
Varför skaffa en hund, som man vet kommer utföra sina behov när du är ute på promenix med, om du inte har för avsikt att plocka upp denna avföring?
Varför skaffa katt och sedan släppa den vind för våg så att den kan komma och bajsa i min trädgård? Eller gå in i mitt hus om jag lämnar dörren öppen för att vädra?
Jag förstår inte hur ni tänker.

Och ja - jag har två katter själv. De bajsar i en låda inomhus som jag eller (oftast) älskade maken städar varje dag. De går ut i lina i vår trädgård. Det händer att honan, Schumi, rymmer ibland. Då ser ni mig leta efter henne, svärandes, för jag hoppas innerligt att hon inte sitter och skiter i någons rabatt.
Men om hon nu skulle göra det, så hoppas jag att det är i din trädgård. Du som inte plockade upp efter din hund. Du som släpper ut din katt utan uppsikt.

3 kommentarer:

 1. Hoppas hon skiter i trädgården hos de hundägare som låter sina hundar skita i vår trädgård utan att plocka upp!

  SvaraRadera
 2. BRA SAGT!!!
  Jag har ca 10 minuters promenad till mitt jobb.
  Minns en morgon förra våren, då jag på denna korta väg, räknade till 54 hundbajsar! Gaah!!
  På vägen från parkeringen, upp till sonens skola, får man passa sig noga, hundskit överallt.
  Jag gillar hundar, men inte deras lata ägare.
  Sådär, då använde jag mig av dig, till att spy galla, tack...
  Förresten, jag gillar temafavoriterna!

  SvaraRadera
 3. Perny - nu tror ju inte jag att Schumi rymmer riktigt så långt. Kastrerade katter håller sig rätt nära hemmet, nämligen.

  Pernilla - jo, man får passa sig hur man går så här års. Bara du inte spyr galla över mig så är det helt okej. ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .