tisdag 1 mars 2011

Ta er i brasan!

Varning! Detta inlägg innehåller kraftuttryck.

Har man läst här de senaste veckorna så vet man att jag (tydligen) inte är berättigad till a-kassa eftersom jag har ett aktivt företag. Arbetstid tas det ingen som helst hänsyn till, så även om jag inte skulle jobba något i mitt företag så skulle jag inte få a-kassa då mitt företag är aktivt. Det är där skon klämmer. Ett aktivt företag betyder tydligen att man inte är arbetslös. Fin regel. Eller inte.

Så idag ramlar det ner ett mail från Arbetsförnedringen i min inkorg. Innehöll ungefär det här meddelandet:
"Hej ditt arbetslösa pucko! Arbetsförnedringen på en helt annan ort än den du bor i ska ha en rekryteringsträff med en annan Arbetsförnedring på en annan ort som du inte bor i. Vi håller på hela dagen och det åker bussar mellan de olika orterna. Vi har bestämt att eftersom du är ett arbetslöst pucko så ska du åka dit och ta med ditt cv och vara där heeeeeeela dagen. Have fun!"

Vet ni vad jag säger om det? Jag säger skit ner er!
Vad ska ni göra liksom? Dra in min a-kassa? Den jag i varje fall inte får? Mohahahaha!

Enda fördelen med att vara nekad a-kassa är att jag fullkomligt kan skita i de där jobben de tycker jag ska söka och som jag inte vill ha. På annan ort och så. Jag kan skita i att åka på rekryteringsträffar på andra orter hela dagar. Särskilt om jag få en veckas förvarning och har klass den dagen. Ni vet - i det där företaget som gör att jag inte får a-kassa.

Deras vi-ska-minsann-tvinga-dig-argument är alltid hotet om indragen a-kassa. Jävligt svårt att dra in något jag inte har. Pilutta er!