lördag 11 februari 2012

Goddag yxskaft

Jag har fått en ny platsförmedlare hos Arbetsförmedlingen. Han den där som fick mig att gråta för en månad sedan. Nu har han fått mig att skratta. Inte för att det har hänt något roligt på jobbfronten utan mer av förundran över vad det är för stolpskott som jobbar på AF.
För en månad sedan undrade han hur många a-kassedagar jag hade kvar. En fråga jag ställde mig frågande till då jag ansåg att det någonstans i deras anteckningar om mig borde stå att jag inte har någon a-kassa alls. Eftersom de har gett mig idiotiska råd.
I fredags skickade han en bibba utskrifter från deras platsbank på jobb han tyckte jag kunde söka. "I Örebro län!" som han skrev. Lägg gärna märke till att län var understruket. Alltså kan jag raskt konstatera att geografikunskaperna är det lite si och så med där, eftersom det var två jobb i Strängnäs och ett i Mariefred - som ligger i Södermanlands län. Ett annat av de jobbtips jag fick krävde att man hade körkort och tillgång till egen bil. Vilket betyder att han fortfarande inte kan ha läst igenom mina handlingar då det klart och tydligt står i dessa att jag inte har körkort. Alls. Och jag kommer inget skaffa heller.

Fördel med att inte ha a-kassa? Jag behöver inte söka ett enda av dessa idiotförslag till jobb. And I won't.