tisdag 21 augusti 2012

Rökiga kycklingvingar

I vår familj gör vi som så att när man fyller år får man önska vilken mat vi ska äta. När Lilla E fyllde år i lördags önskade hon "kycklingvingar med frittar!" Därför blev hon lite bestört när det inte fanns kycklingvingar i frysdisken när vi veckohandlade veckan innan, men det löste vi. För säkerhets skull gjorde vi dubbel sats. Det här är de som blev över. 


Receptet är hämtat från kokboken "Smaker från hela världen: U.S.A." som gavs ut i ett samarbete mellan Expressen och Allt om mat för några år sedan. Jag har dock modifierat det lite grann. Receptet avser enkel sats.

Kycklingvingar

900 g kycklingvingar
1 krm tabasco (chipotle)
1 tsk Liquid smoke
½ tsk salt
1 tsk paprikapulver (om paprikapulvret är stark så uteslut tabasco)
2 msk rapsolja

Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ner kycklingvingarna. Blanda så att de täcks runt om av kryddblandningen.
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg vingarna på ett grillgaller och ställ en plåt med bakplåtspapper under. Stek mitt i ugnen ungefär 30 minuter, vänd dem gärna en gång under tiden.

Passar som förrätt med dipp till eller som huvudrätt tillsammans med pommes frites, bakad potatis eller klyftpotatis samt så klart en god sallad och en eller många goda såser och röror.
Den här mängden räcker till 3-4 personer beroende på aptit. Eftersom vi är fem i familjen dubblar vi det oftast.

2 kommentarer:

  1. Note to self: låt bli att läsa inlägg om mat klockan halv fyra på jobbet när jag redan är jättehungrig! >.<

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .