söndag 24 februari 2013

Sju jävligt långa dagar med Plejaderna

Det här inlägget hade jag lika gärna ha kunnat kalla "Bokcirkelträffen det gått troll i". Meningen var att vi skulle ha träffats och avhandlat Jonathan Troppers trevliga lilla bok "Sju jävligt långa dagar" redan i januari, men på grund av yttre omständigheter sköt vi upp träffen en hel månad för att det skulle klaffa för värdinnan, den högt ärade Tant Barbro. Och igår åkte hon på kräksjuka. Ingen man vill hem till och äta cupcakes hos med andra ord. 
Skjuta på mötet igen ville vi inte, så hastigt och lustigt blev det bestämt att vi istället skulle ha träffen hemma hos mig och köra på en fikaknytis den här gången. Det var ju trots allt jag som startade upp cirkeln så jag känner väl mitt ansvar.
(Vågar inte kalla den "min baby" även om jag tycker det är det den är.)

Bildkälla Adlibris

Nu var det ett tag sedan de flesta av oss läste den här boken, så våra minnen var en aning suddiga. Vad vi däremot hade full koll på var hur många goda skratt den här boken bjudit oss på. Det är skratta-högt-humor blandat med gråtklumpar i halsen och tragikomiskt så det visslar om det. Ingen av karaktärerna, inklusive huvudpersonen, beskrivs som någon helylletyp vilket gör att den känns redigt trovärdig vilket vi uppskattade. Betygen blev höga den här gången, allra mest fyror men också några 3,5:or. Medelbetyget blev så högt som 3,8.

Citerar baksidestexten:

"Mitt äktenskap slutade på det gamla vanliga viset: med cheesecake och ambulans.

På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.
Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin milt sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek."

Plejaderna rekommenderar.

Nästa träff blir hemma hos mig den med eftersom det är min tur att välja bok nu (äntligen!). Mitt val föll på "Norweigan wood" av den japanske författaren Haruki Murakami.

4 kommentarer:

 1. Låter mysigt med bokcirkelträffar. Undrar om mina väninnor skulle vilja haka på en sån sak....:-)
  Jag skulle behöva bredda mig i min litteratursmak känner jag. Kul att få följa dig med era bokträffar. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen så att läsa om våra bokorgier. :)
   Kan ju ärligt säga att idag var det mer andra saker än bok vi pratade om, för oss har det viktiga blivit att träffas för att vi trivs så bra ihop.

   När jag startade skickade jag bara ut frågan på FB om det fanns något intresse och två av mina vänner nappade. Sedan har de tagit in fler medlemmar till de åtta underbara quinnor vi är idag. Reglerna är enkla - skönlitteratur som finns på pocket. Nytt för idag är, helst inte över 350 sidor. Efter ungefär 6 veckor träffas vi hemma hos den som valt boken och fikar och pratar. Alla ger ett betyg mellan 1-5 som ska motiveras. Har man inte hunnit läsa av en eller annan anledning är man självklart välkommen ändå att vara med och bara umgås. Och sen väljer nästa person en bok i en särskilt upplagt ordning baserad på när man joinade cirkeln.

   Just do it! Man kanske inte gillar alla böcker man läser, eller ens den man har valt, men det är så roligt!

   Radera
  2. Nej, jag valde ju ett av bottennappen och det får jag väl skämmas för, men jag gav den betyg därefter också.

   Radera
  3. Gav vi inte alla betyg efter det? ;) Och vad då "ett av bottennappen"? Det ULTIMATA bottennappet om jag får be. :)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .