fredag 3 januari 2014

FredagsFilmen: Wreck-it Ralph aka Röjar-Ralf

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Chilipojkens födelsedag. Så nu har jag en tonåring boende i huset igen. Hur det nu gick till. Var det inte i förra veckan vi körde hem den där lille parveln från BB i en alldeles för stor blå overall? Tydligen inte.
Nåväl - om man fyller år får man bestämma en del saker. Som vilken tårta man ska få, vilken middag det blir och vad mamma ska skriva om för FredagsFilm. Chilipojken har idag valt "Röjar-Ralf", eller "Wreck-it Ralph" som den heter i original, som han har sett men inte jag så jag är ute på okänd mark här. Han tycker dock att den var "bra" (ungefär så mycket man får ur en nybliven tonåring som spelar på datorn). Sedan är det kanske lite av ett mysterium att jag inte sett den - en film som utspelar sig i dataspel låter ju onekligen som något jag skulle gilla.

Bildkälla Trailers Apple
Wreck-it Ralph är trött på att vara ond, han vill vara god och älskad som hans motspelare Fix-it Felix. När ett nytt first-person shooter spel kommer ut smyger sig Ralph in i det med målet att vinna en medalj. Hans närvaro i spelet släpper loss en dödlig fiende som hotar alla spel i arkaden och hans enda hopp ligger hos glitchen Vanellope från ett godistäckt racingspel.