torsdag 30 oktober 2014

Höstlov i hufvudstaden

Eftersom det var galet länge sedan jag besökte Stockholm, en stad jag ändå kallade mitt hem förr i tin', så bestämde älskade maken och jag att vi skulle passa på att ta en Stockholmsdag under barnens höstlov. Och den dagen var idag.
Vi for hemifrån superdupertidigt och hade som första stopp att besöka älskade makens mormor där vi fick lite förmiddagsfika innan vi for vidare till dagens höjdpunkt. Trodde vi...

Vi hade nämligen bestämt oss för att besöka Historiska muséet med dess guldrum. Så när vi betalat fina slantar för att komma in och titta på guld och andra fina föremål så var det en hel del snopet att få veta att det enbart förekom pannlampsvisningar den här veckan. För barnen.
Det betydde alltså att barnen kunde få låna en pannlampa och gå en guidad visning i de nersläckta rummen. Barnen. Inte de vuxna. Eller jo - vi fick gå med, men vi fick i så fall inga pannlampor. Och lamporna tändes inte mellan visningarna heller. Vilket betydde att vi betalt för att inte kunna se ett skit inne i bland annat guldrummet - det där rummet som vi verkligen planerat att få se.
Jag blev tvärsur och ville att vi skulle begära pengarna tillbaka, men älskade maken lade fram sitt klagomål på så sätt att vi i stället fick en pannlampa var och tillåtelse att gå in i guldrummet och titta på egen hand. Hörde då museipersonalen lite syrligt säga att "den informationen fanns på hemsidan".
Jag kollade upp den informationen nu när vi kom hem, och så här står det, klippt från Historiska muséets hemsida:
Pannlampsvisningarbland relikskrin och gamla skatterStart varje halvtimme mellan kl. 11.30 och 16.00 (onsdag mellan kl. 11.30 och 17.00). Biljetter kan endast hämtas i entrékassan samma dag som visningen. OBS! Begränsat antal platser! (Passar cirka 6–10-åringar.)
Nu vill ju inte jag vara sådan, förutom att jag vill det, men här står det ingenstans vilka rum som är nersläckta eller att de är det hela tiden, även mellan de guidade visningarna. Dessutom är våra barn 11 och snart 14 år och hamnar utanför målgruppen.Jag erkänner glatt att jag inte varit inne på muséets hemsida den här veckan och kollat upp om de hade något höstlovsspecial, och hade jag sett det och vetat att guldrummet skulle vara släckt så hade jag inte bemödat mig om att åka dit.
Nu fick ju vi möjlighet att besöka guldrummet ändå - med lånade pannlampor. Om jag tyckte det var roligt och om jag såg föremålen bra? Nej.
Så Historiska muséet får 2/5 i betyg av mig och en extra liten guldstjärna i kanten för att de hade nostalgigodiset Nickel i museibutiken. Annars var jag mest förbannad och sur över att jag inte fick se allt det jag ville och för att personalen inte var värst tillmötesgående i det här fallet.
"Informationen finns på hemsidan" är ungefär det mest ignoranta man kan säga till en kund som är missnöjd med något, för den informationen fanns banne mig inte på hemsidan för två veckor sedan, och man ska aldrig ta för givet att folk ens har varit inne på hemsidan och tittat.

För övrigt var höstlovet i hufvudstaden bra. Vi glodde runt i lite affärer, jag fick glass på Ben and Jerrys scoop bar i Gamla stan och så fick jag så ont i ryggen att jag linkade tillbaka till bilen med tårarna hängande i ögonfransarna. Jag hittade "Alvhilda" på Science fiction-bokhandeln så bara det var värt resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .