fredag 31 oktober 2014

FredagsFilmen: Ringu

Fredag igen och dags för film på lilla bloggen. Dessutom är det Hallowe'en idag - en "högtid" jag fullkomligt avskyr och inte kommer fira minsta lilla, även om jag har köpt en pumpa. En annan sak som tydligen hör ihop med Hallowe'en är skräck i alla dess former och kanske särskilt då skräckfilm. 

Jag är inget stort fan av skräckfilm faktiskt, men jag har ändå sett min beskärda del genom åren. Eftersom jag just nu försöker skriva om filmer med kvinnligt fokus bestämde jag mig för att dagen idag ska ägnas åt "Ringu" - den japanska originalfilmen alltså. Och här är det kvinnor både som spökar och som löser mysterium. Jag har sett dem amerikanska remaken också, och den japanska versionen är bra mycket otäckare, i min mening. Jag blir till och med lite rädd bara jag tittar på trailern...

Bildkälla Women writes about comics
Efter att hennes brorsdotter dött bestämmer sig Reiko för att undersöka förekomsten av en mystiskt video som sägs döda den som sett den. Hon får veta att de som såg videon tillsammans med brorsdottern alla dog samma tidpunkt och på samma sätt.
Reiko tittar själv på videon och får förbannelsen på sig, men det är först när hennes son ser den som hon försöker göra något för att bryta förbannelsen. I hennes sökande efter sanningen bakom videon kommer hon till en ö där det 30 år tidigare hände något med en klärvojant kvinna och hennes dotter Sadako.


2 kommentarer:

 1. Jag firade halloween med att ha djävulshorn på jobbet igår. Det visade tydligt hur många det är som tittar på personen i kassan, vissa reagerade inte alls...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag firade Halloween med att få sten kastat på huset. Anledning 1 till varför jag HATAR den här importerade skithelgen.
   Jag hade sett dina horn, men så tittar jag på personen jag ger mina pengar till också. Gör jag det inte har jag en sopig dag - men då håller jag mig helst hemma å andra sidan.
   Trevlig helg.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .