söndag 5 oktober 2014

Säsongssammanfattning: Doctor Who, säsong 6

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Har ju alldeles glömt bort att sammanfatta säsong 6 av "Doctor Who". Just nu låter vi barnen komma ifatt oss där vi är, och de trippar på ganska bra i sitt gloende och är snart där vi tröttnade. För så är det - jag är inte alls lika förtjust i "Doctor Who" som jag en gång var. Charmen med den här serien är ganska så bortblåst och de billiga skämten haglar. Jag har inte sett Doctor 12 in action än ens en gång, för jag är helt enkelt inte intresserad. Så kan det gå. 


Favoritavsnitt: 6x09 "Night terrors". En liten pojke sänder en nödsignal till Doktorn. När de hittar honom sänder han dem till sitt dockhus där de blir förföljda av dockor och riskerar att själva bli dockor.
6x12 "Closing time". Doktorn försöker finna sig i sitt öde och bestämmer sig för att besöka Craig innan allt är slut. Och då träffar han på en cyberman eller flera.
6x13 "The wedding of River Song". Det har blivit dags för Doktorn att nå sitt slut, men något har hänt. Klockorna har stannat på 5:02 och all världens historia händer samtidigt.

Favoritkaraktär: Doktorn.

Favoritpar: Amy och Rory.

Bäst i säsongen: Jag som gillar mina monster tycker ju att Silence är ruskigt läbbiga, så de är bra i monsterväg.

Värst i säsongen: Att det tappade charmen här, kanske.

Övriga kommentarer: Det är ju synd att Stephen Moffat skulle in och sabbilera så mycket...

6 kommentarer:

 1. Vi har de två sista avsnitten av Doctor Who säsong 6 kvar, och jag förstår hur du menar. Som jag sade, det är liksom inte Doctor Who längre, det är "Amy and Rory Show, featuring The Doctor". Tror dock att 12:an kan rädda upp situationen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju hoppas. När jag tittat om på det här med ungarna har jag mest känt mig uttråkad och "meh". Det är liksom inte spännande och charmigt på samma sätt som det var. Saknar kvaliteten det var när Russel T. Davies skrev.

   Radera
  2. Jag tror på två skäl 1) Det är inte samma dynamik mellan Doktorn och Amy som tidigare companions 2) Den eleganta samhällskritiken som fanns under Davies tid, försvann helt när Moffat tog över

   Radera
  3. Mhm. Och ersattes av billiga skämt och glirningar. Det blir värre...

   Radera
  4. Jag kommer att behöva starkt te alltså

   Radera
  5. Ja. Och en skämskudde ibland. :D

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .