torsdag 30 april 2015

Aprilfavoriter

Aprils sista dag. I år firar jag Valborg som jag brukar - vi slänger något på grillen och jag låter bli att gå till någon brasa. Lite för mycket folk för min trassliga själ/hjärna att hantera. Sedan flera år firar vi med päronen, sväronen och svägerskans familj och så även i år. Brukar alltid vara alldeles förträffligt trevligt. Hur firar ni?

Mina aprilfavoriter ser ut så här:

Födelsedagsbarn: Min ömma moder fyllde år, liksom världens bästa svärfar och den där katten som sällan vill vara med på bild. Vi firade människorna mest.

"Släpp ner mig innan jag klöser ansiktet av dig." På ett ungefär. Schumi fyllde år.


Kläder: Om jag har skaffat en ny kofta som jag vill bo i? Ja, det har jag. En blå/vit-mönstrad från HochM:s herravdelning som är i tvätten just nu och jag lider för jag vill ha den typ jämt.

Film: Nix pix kakmix. Inget nytt så långt ögat når för jag har fortfarande inte varit på bio, och vi ser mest sådant här hemma som jag redan har sett en eller åttahundra gånger. Ganska gäspig filmmånad alltså - igen.

Tv-program: Älskade maken och jag har äntligen börjat titta på "Battlestar Galactica" som vi lånat av familjen Perny/Penko för en evighet sedan, och så tittar jag på mina vanliga serier. Men roligast är att "Outlander" började om igen efter sitt jättelånga uppehåll. Senaste avsnittet slutade rätt så gulligt så det är väl bara en tidsfråga innan det går åt håvete igen.

Bildkälla Glimpses of lately
Bok/fic: Månadens bästa bok blir "Snögloben" av Amanda Hellberg. Har varit dålig på att läsa bok den här månaden, så trots sitt medelbetyg "vann" den.
Jag har varit dålig på att läsa nytt över lag, och har läst om flera favoritfics också. En ny favorit blev dock Sterek-ficen "Stand fast in your enchantments" av Devildoll. Den var lite jobbig att läsa då den tar sin avspark i kidnappningar och tvång, men den grep tag i mig ändå och jag har tänkt på den efteråt.

Nagellack: Nu blev det knepigt för jag haft en hel del godbitar på naglarna den här månaden. Men allra finast och roligast och gladast och iögonenfallande är nog ändå Not your mama's Easter grass från Smitten polish. Hur kan det bli fel med neongrönt, neongult och hologlitter liksom? Svar - det kan det inte.Frisyr: Klippt av lite kluvna hårtoppar alldeles själv. Mer spännande än så blir det inte.

Upptäckt: Hittade och började lyssna på bandet Alt-J igår. Jisses så bra!


Alt-J - "Every other freckle". 

Det finns en girl-version av videon också som är exakt likadan fast med en tjej. Och innan den blir man varnad för "olämpligt innehåll". Man får se en rumpa. Men killrumpan varnas det minsann inte för. Att sortera in under saker-som-gör-mrs data-förbannad. Tack YouTube för att ni cementerar att min kropp är olämplig.

Extra speciell rolighet: Plejaderna, min älskade lilla bokcirkel. De gånger vi ses blir jag alldeles varm i kroppen av glädje, för det här är så underbara människor så ni förstår inte. Anledningen att jag inte har skrivit om det än är att jag väntar in ett betyg. Tror det är dags för en påminnelse igen, för jag vill verkligen dela med mig av den bok vi läste.

Populäraste blogginlägget: Det är nästan så man märker när det släpps en ny omgång absint på Systembolagets hyllor, för då får mitt inlägg "Hur man gör ett glas absint på rätt sätt" ett uppsving. Och det släpptes ny Grön Opal i april, om jag inte tar tokfel. Godaste gröna absinten, om ni frågar mig.

Mitt favoritinlägg: Eftersom jag tycker det är så roligt att få pris så är mitt inlägg från när jag fick Liebster award min favorit den här månaden. Särskilt när jag får skriva om böcker, som jag älskar. Sedan att jag nästan utan undantag inte skickar priset vidare är en annan femma...

2 kommentarer:

  1. Vi firade med den där familjen på stortorget :) lite spontant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Träffade ena delen av den familjen idag, så det visste jag redan. :D Spontant är bra.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .