onsdag 1 april 2015

Inte ett aprilskämt, del 2

Om jag fulgrät första gången jag såg det här framträdandet? Och har grinat lite stillsamt vackert varje gång jag sett den sedan dess, om man med stillsamt vackert menar att tårarna och snoret rinner?
Svar ja.


"Chandelier" med Sia, framförd med hjälp av Kristen Wiig och Maddie Ziegler.

6 kommentarer:

 1. Det roligaste med den låten tycker jag är att det låter som om hon sjunger "Im an armpitt tonight"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt? Ingenting med "Chandelier" är väl roligt? Och den felhörningen har jag inte hört så jag kan inte ens tycka att den är rolig....

   Radera
  2. Okej, jag har inte analyserat den lika djupt som du, har inga känslor alls runt den låten utöver den felhörningen som förföljer mig varje gång jag lyssnar på den låten.

   Radera
  3. "Chandelier" handlar väldigt mycket om Sias eget alkoholmissbruk. Många av hennes sånger handlar om det missbruk hon växt upp med och själv drabbats av, samt hennes psykiska problem med depressioner, ångest och ett självmordsförsök. Det är därför hon inte själv medverkar i sina videos och ofta står bortvänd eller gömd från publiken när hon uppträder, och låter dansare tolka musiken - ofta Maddie Ziegler som är den unga dansaren i det här framträdandet samt i videon till "Chandelier" och "Elastic heart".
   Hennes musik talar ganska mycket till mig som du kanske förstår. Lyssnar på hennes senaste album just nu, som jag fick i present av älskade maken häromdagen.

   Radera
  4. Jag förstod på din reaktion att det måste vara något sådant den handlar om, men jag och maken har verkligen försökt höra vad hon sjunger och vi kan inte. jag har så klart googlat på lyrics, men, som sagt, jag har haft svårt att kunna ta det till mig för att jag inte hör vad hon sjunger. Men som tur är så är man ju fri att tycka som man vill och jag tycker om dig väldigt mycket trots att vi inte alltid tycker samma om varken filmer eller musik. Kram, du är bäst :)

   Radera
  5. Nä gud nej, du gillar ju Mind in a box men är ganska smart annars. ;D

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .