måndag 1 juni 2015

Seriesammanfattning: Queer as folk, UK

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna. Eller som i det här fallet - seriesammanfattningen.

Jag tyckte liksom inte att det var någon större idé att dela upp den brittiska versionen, originalet, av "Queer as folk" i sina säsonger för det finns bara tio avsnitt och endast två av dessa är säsong 2. Det gick galet fort att titta på det här när jag hittade det på YouTube, ett par förmiddagar bara så var det klart. 

Serien tar sin början i att vännerna Vince och Stuart är på väg hem från Manchesters partygata Canal Street när Stuart bestämmer sig för att ragga upp 15-årige Nathan. För Nathan är det förälskelse, för Stuart är det ett one night stand som aldrig ger sig av. Och på den vägen fortsätter det.

Bildkälla Almighty records


Favoritavsnitt: 1x01 Pilotavsnittet där karaktärerna etableras på nolltid. Stuart är en arrogant skitstövel, Vince är bästa vännen som varit kär i Stuart sedan de var 14 år, och Nathan är den oerfarne som gärna vill vara till lags. Och så förekommer det ett lesbiskt gäng. Och en baby.
1x08 Vince funderar på att komma ut på jobbet samtidigt som han börjar se sitt förhållande med Cameron med andra ögon. För att få mer tid med Alfred går Stuart med på att stoppa sken-äktenskapet mellan Romy och Lance - med hjälp av Nathan. Nathan rymmer till London.
2x02 Serieavslut. Vince söker en befodran. Nathan ställer en homofobisk lärare till svars. Stuart känner att Manchester börjar bli för litet. Det är dags för nästa steg.

Favoritkaraktär: Vince. 

Favoritpar: Mnja... Hade väl inget som jag vare sig gillade eller hoppades på. 

Bäst i säsongen: Alla Doctor Who-referender. Och K-9!

Värst i säsongen: Alltså förlåt men vilken usel titelmusik! Glad jag slipper den i varje fall.

Övriga kommentarer: Som Whovian är det såklart jätteroligt att Vince är så förtjust i Doctor Who som han är. Så är serien skapad av Russel T. Davies också, mannen bakom rebooten av Doctor Who. Nörden i mig blir väldigt glad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .