måndag 29 juni 2015

Tandoorikyckling

Jodå, man kan köpa Stinas tandoorikyckling och bara slänga in den i ugnen. Eller gnosa in kyckling med färdig tandoripasta och vara nöjd med det. Eller så kan man marinera kycklingen i en massa timmar och grilla den och äta den med gult ris och låtsas att man är i Indien en liten stund. Gissa vad jag gjorde? Just det - det sista alternativet.
Det är nämligen inte värst svårt, det tar bara lite tid. Den "konstigaste" ingrediensen är garam masala som är en indisk kryddblandning som finns på kryddhyllan i en butik nära dig.


Tandoorikyckling

Kyckling så det mättar din familj. Vi använde oss av 900 gram kycklingfilé, men egentligen ska det vara kyckling på ben. I så fall skär några djupa snitt i köttet, in till benen.

4½ dl naturell yoghurt
1 dl pressad citron
1 msk finhackad mynta
1 msk salt
1½ msk chilipeppar
1 msk garam masala
½ msk vitlökspulver
1 msk riven ingefära
1-2 tsk gurkmeja

Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera minst 3 timmar. Se till att marinaden täcker kycklingen ordentligt.
Sätt ugnen på grill och högsta värme och grilla kycklingen i oljad långpanna cirka 10 minuter, vänd bitarna några gånger under grillningens gång. Eller grilla på utegrillen som vi gjorde.

Servera med grönsaker, chutney och/eller raita och ett gott ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .