söndag 7 juni 2015

Skuk liten flicka bör spruttas in på

I går kväll började det stickas lite i min hals. I natt har jag snarkat, vilket jag vet för att jag vaknat av att älskade maken strök mig över kinden för att jag skulle sluta. Jag brukar snarka när jag snorar nämligen. Och vid vissa andra tillfällen.
I förmiddags vaknade jag med ond hals, snorig näsa och lite granna feber. Hej sommarförkylningen! Förklarar varför jag varit så trött den senaste veckan, något som jag skyllde på mina allergier.

Sedan jag var liten har jag druckit en alldeles särskild dekokt när jag varit förkyld och den brukar faktiskt hjälpa till att lindra och förkorta förkylningsperioden ganska rejält. Endast tre ingredienser varav den ena är vatten. Och den är allra godast i min barndoms gula mugg med jordgubbar på. Jag tror det är jordgubbar i varje fall.


Koka upp vatten och tillred en ganska stark svartvinbärssaft. Tillsätt en rejäl klick honung. Drick.
Svarta vinbär innehåller mycket c-vitamin och honung har välkända antiinflammatoriska egenskaper. Inte undra på att det hjälper liksom.

Den här brukade min pappa göra till mig till jag fortfarande bodde hemma, så det kan vara någon huskur han lärt sig av sin farmor. Måste fråga honom om det.
Rubriken är för övrigt något min mamma brukar säga när någon är sjuk, och jag är nästan helt säker på att det kommer från Pippi Långstrump, men jag kan ha fel. Jag tror inte jag har fel dock.
Nu ska jag dricka "medicin" och läsa bok.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .