måndag 18 januari 2016

Säsongssammanfattning: American Horror Story - Hotel

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Jag har inte varit så värst tv-sugen på sista tiden, ärligt talat. Vart är världen på väg, när jag känner så? Så tipsa mig gärna om en bra serie jag borde kolla på så ska vi se om vi kan väcka intresset igen.

En av anledningarna att jag tröttnat kan kanske vara att serier jag följt har tagit vägar jag inte gillar. Som fallet var med "Fringe" till exempel, eller som nu - "American Horror Story". Det satt låååååångt inne att se de sista tre avsnitten av "Hotel", men nu är det gjort. Bara en vecka efter att serien avslutades i USA.

Den här säsongen är inte Jessica Lange med, tyvärr. I stället får vi se Lady Gaga som The Countess, en roll hon fick en Golden Globe för häromveckan. Kul för henne - typ. Hon var väl bra och så, men jag blev kanske inte direkt överväldigad.
Annars är det mycket hintar till tidigare säsonger, men inte så man behöver ha sett dem, och en del Hollywwod-trivia.

Bildkälla E!Online
Favoritavsnitt: 5x01 "Checking in" Säsongen börjar på svenska! Jojomen. Två svenska turister checkar in på Hotel Cortez - det var dumt gjort. Avsnittet innehåller även säsongens snyggaste scen med Lady Gaga och Matt Bomer som förför ett annat par till låten "Tear you apart" av She wants revenge.
5x08 "The Ten Commandments killer" I sann AHS-anda får vi berättat för oss vem som är budordsmördaren och varför. I avsnittet förekommer dock något jag tycker innerligt illa om, men mer om det längre ner.
5x12 "Be our guest" Säsongsavslutningen knyter ihop säcken om det mesta. Liz får uppleva både familjekärlek och kärlek.

Favoritkaraktär: Liz Taylor, spelad av Denis O'Hare och så gillar jag miss Evers och hennes fläckborttagningsmani.

Favoritpar:  Liz Taylor och Tristan. *hjärtögon*

Bäst i säsongen: Jag gillade verkligen återkopplingarna till framför allt säsong ett av AHS, och så klart det gamla Hollywood. Kul att Valentino fick vara med på ett hörn. 
Som Gleek var det kul att se Darren Criss i ett par avsnitt, som en karaktär mil ifrån den vänlige Blaine man är van vid. Riktig jävla skitstövel faktiskt. Så blev hans sista måltid kattmat också.

Värst i säsongen: Jag har en tendens att tappa förtroendet för tv-serier som inte kan göra en googlesökning ens för att ta reda om de baserar sitt manus på fakta. Jag antar att det inte är tillräckligt coolt och tufft och uppseendeväckande att ta reda på att absint inte är en hallucinogen drog man dricker, utan en spritdryck. Så det var ju kul att se absintglas, absintfontän och absintskedar i bild - men det hade varit ännu roligare om de använts rätt också. Som vatten i fontänen till exempel. Ingen jädra eld. Och att man inte blir galen och ser syner när man dricker absint
Så om ni vill veta exakt när jag tröttnade på "Hotel" så var det i avsnitt 4, "Devil's night", när absint återigen drogs i smutsen. Jag blev faktiskt på riktigt allvar superarg då. Synd på ett avsnitt som hade kunnat vara så bra annars. Och denna vilseledande information om absint sprids alltså vidare i två avsnitt till...

Övriga kommentarerDet kommer en sjätte säsong i höst, med än så länge okänt tema, och jag kommer spana in den såklart. Fast jag känner ett rejält behov av mindre spretig story om jag ska orka hålla intresset uppe. Så är det.
Det var lite för många olika storylines i den här säsongen, och vissa av dem var direkt tråkiga och komplett ointressanta att följa. Det blev för mycket skräckel och för lite substans i berättandet. Det går att visa skräck utan att slösa låtsasblod hinkvis.

2 kommentarer:

 1. Detutschland 83 rekommenderas. Det finns 2 avsnitt på SVTPlay (men jag har sett hela serien) :)
  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Satt och tjuvtittade på det med älskade maken häromdagen. Är måttligt intresserad känner jag. Försöker mig på "Peaky blinders" i stället.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .