fredag 9 juni 2017

FredagsFilmen: King Arthur - Legend of the Sword

Ibland är mamman och pappan ensamma hemma. Med ett barn på skolresa, ett ännu inte hemkommen från sina studier på annan ort, och det tredje på skolbal för att han ska sluta nian om ett par dagar, så insåg älskade maken och jag att tillfället var ypperligt för att - gå på bio!
Jajamen, så igår var vi och såg "King Arthur - Legend of the Sword". Vi slapp bioreklamen också, eftersom det blev något fel på tekniken och filmen inte startade i tid. Om inte älskade maken gått och frågat hade vi väl suttit där än och undrat...

Bildkälla JoBlo
Arthur växer upp på en bordell i London. Han plågas av mardrömmar som han inte förstår. Den regerande kungen, Vortigern, låter alla män i lämplig ålder komma till sitt slott för att försöka dra ett svärd ur en sten. Svärdet är magiskt och kan bara dras ur stenen av någon från den tidigare kungens blodlinje. En kung som sveks av sin bror och mördades för kronans skull. En dag hamnar Arthur på en båt på väg mot slottet och svärdet i stenen.


Det kan vara bra att ha några saker klart för sig innan man slår sig ner i biofåtöljen, eller soffan när den här filmen släpps på dvd. För det första är det här inte en historiskt korrekt film. Den är inte heller minsta lilla trogen den traditionella Kung Arthur-legenden. Det är bara att släppa alla sådana föreställningar så har man en mycket trevlig upplevelse framför sig.
Att det är Guy Richie som regisserat filmen märks tydligt. Det är massor av snabba klipp, rappa dialoger och skiftningar mellan slow motion och ultrarapid i slåss-scenerna. Slåss-scener finns det så klart gott om.
Det var hyfsad underhållning för en stund, och jag är inte besviken som så. Jag hade så klart hoppats på en mer trogen tolkning av Kung Arthur-legenden, men det faller redan i rollbesättningen av Arthur. Som enligt legenden var en pojke och inte en man. Jag var ändå road och hade en trevlig biodate med älskade maken så där mitt i veckan.
2,5/5 om jag nu ska ge ett betyg. Så medel det kan bli med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .