onsdag 14 juni 2017

Mina älskade barn i skolan

Om det känts som att jag försvunnit ur etern ibland den senaste tiden så har jag haft bra anledningar till det. Mina älskade barn har nämligen haft skolavslutningar.

Stora J har gått Textilakademin på Värnamo folkhögskola, och de hade modevisning/slutprojekt i början av juni som vi så klart väldigt gärna ville se.
Och så hjälpte vi henne att packa ihop sitt rum och städa och köra hem på ett släp, så det inte skulle vara så mycket att ta med sig tillbaka hem igen när hennes skola slutade "på riktigt" veckan efter.
Summa summarum av den här modevisningen är att det finns talanger därute gott folk. Jag var väldigt imponerad av allas skapelser, men mest av Stora J så klart.

Alla kreationer på bilden är skapade av Stora J. Stolt mamma.
Mina två yngsta barn har också sommarlov nu. Lilla E gick ut sjuan och kom hem i måndags med en award för Most improved in Art. Hennes terminsbetyg såg också väldigt snyggt ut, det är en unge med huvudet på skaft det där.
Om ni undrar varför jag skriver vissa saker rörande mina yngsta barns skola på engelska så finns det en mycket bra anledning till de - de går nämligen båda två på friskola, nämligen Internationella Engelska Skolan i Örebro. En riktig toppenskola tycker de båda två, och det märks på deras betyg och deras närvaro och deras ambitioner. Jag är oerhört glad över att mina barn fick möjlighet att gå där.

Chilipojken kom också hem med en award, för Most improved in German. Det var kanske aningen högtidligare för honom än för Lilla E, eftersom Chilipojken fick gå upp på scen och hämta sin award medan jag tittade på. Han har nämligen gått ur grundskolan nu, mammas lille pojk. På IESÖ gör man det iklädd cape och graduation cap och under ganska högtidliga former, inklusive flyttande av tofsar och kastande av caps. Och jag var stolt som bara den och mitt ansikte läckte en hel del.Men nu när partajandet är slut (för några dagar i varje fall) så är det dags för den här mamman att försöka hitta lite sommarlovsrutiner. Det ska nog gå bra. Steg ett - mer vatten!

4 kommentarer:

 1. Grattishälsningar till alla barnen! :) Så fin familjebild på er.
  Vad ska de göra nu, de stora? ...Blir ju lite att man följer deras liv via bloggen också och inte bara ditt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stora J har fått hjälp via LSS, eftersom hon har aspberger och inte är så stresstålig. Det är redan på gång, så det är hopp om livet där.
   Chilipojken ska börja på IT-gymnasiet till hösten. Han fortsätter alltså i friskolesvängen, men på en mer teknik/it-inriktad linje.
   Och Lilla E ska börja 8:an. Om två är står man där igen med tårar i ögonfransarna och ser hattarna fara till väders.

   Radera
 2. Roligt att höra :) Hoppas de kommer trivas toppen!
  Som Chalmerist är det alltid extra kul när andra också väljer teknikspåret. Ni får hojta om han skulle köra fast med nått i matten, jag var ju privatlärare i det en gång i tiden och saknar det lite :)
  Min lillebror börjar också gymnasiet och ska läsa teknik till hösten *stolt syster*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hojtet kommer höras. Just matte har han hittills haft ganska lätt för, men det där kan ju ändras. Jag hängde med rätt så bra tills man blandade in alfabetet...
   Tjejen som höll avslutningstalet hade för övrigt hittat en rolig förkortning av vad matte egentligen betyder.
   Mental Abuse To Humans = MATH :D

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .