tisdag 21 april 2020

Äppelcrisp

Ibland går det i vågor, det där vad jag vill äta till frukost. Just nu är favoriten något jag kallar för äppelcrisp. Ett sorts mellanting av granola och äppelpaj.


Äppelcrisp, 1 portion

1 äpple
smör
ca 10 sötmandlar
1 msk kokos
½ dl havregryn
1 msk honung
kanel

Tärna äpplet. Det behöver inte skalas, men gillar du inte äppelskal så gör du som du vill.
Stek äpplet i lite smör (eller olja) på medelvärme tills det mjuknar något. Jag gillar när det får lite brynta bitar, men det där är, som vanligt, upp till dig.
Hacka mandeln och blanda ner det, samt riven kokos, havregryn och honung. Tillsätt så mycket kanel som du vill ha.
Låt alltsammans bli varmt och aningen krispigt.
Servera gärna med yoghurt, med vaniljyoghurt blir det väldigt likt att äta äppelpaj till frukost. Just saying.

Idag åt jag gröt till frukost, men det här ligger bra till för att bli frukost i morgon. Jag har ju äpplen i fruktskålen...