tisdag 30 november 2021

Novemberfavoriter

Det bästa med november är att få sätta upp utebelysningen och att börja mata småfåglar igen. Vi har haft besök av Pilfink, gråsparv, rödhake, blåmes, talgoxe, nötväcka, bofink, bergfink, svartmes och en massa andra fåglar. Väldigt roligt att stå och titta på genom fönstret, under de få dagsljustimmar vi har så här års. 

Kan jag hitta andra favoriter också? Det ska vi ta reda på. Nu.

Bok: Jag har haft en ganska kass läsmånad i november och inte riktigt haft lust att läsa alls periodvis. Därför har det inte blivit så många böcker lästa. Av de jag avslutat har jag ändå tyckt allra bäst om David Mitchells "The bone clocks". Nästan lika bra som "Cloud Atlas", men bara nästan.

Film: Jag har också varit väldigt dålig på att titta på film i november. Faktiskt har det bara blivit en enda, men "Dune" är så pass bra att den fungerar finfint som favoritfilm. Den hade nog blivit det även om den haft konkurrens.

TV: "What we do in the shadows". 

Nagellack: My happy bass från Essie. Jag gillar knasiga färger, så valet var inte så svårt.


Skönhet: Nu när det börjar bli kallt igen och huden reagerar därefter,så är mitt bästa skönhetsknep återfuktning. Inifrån i form av vatten och på utsidan i form av återfuktande produkter av alla de slag. För kroppen, nyllet, fötterna och händerna. 

Extra speciell rolighet: Två av mina brorsbarn (trean var sjuk) kom till staden för att besöka sin farmor, som råkar vara min mamma. Första gången vi sågs sedan deras pappas begravning. Det var fint att få träffa dem, och god mat blev det också, trots att restaurangen gav oss fel take away-låda. Alla blev mätta. Vissa av oss mer än andra.

Favoritinlägg: What I eat in a day. Har lyckats hålla mig borta från småätandet ganska bra sedan jag började äta större och bättre frukostar. Gärna tillagade, dessutom. Även om soppa inte stått på frukostmenyn sedan dess.