lördag 27 november 2021

Träningspass jag gillar

Att jag tränar yoga varje morgon tillsammans med YouTube-kanalen Yoga with Adriene, är absolut ingen hemlighet. Det är inte en vidare värst stor hemlighet att jag tränar annat också, i sällskap med just YouTube. Säga vad en vill om den kanalen, men här finns en uppsjö av träningsinspiration att hämta, om en bara orkar leta. Sökfältet är din bästa vän, om du vet vad du är ute efter. Korta pass, långa pass, mittemellan pass, mer eller mindre svettiga och jobbiga, med och utan utrustning, för hela kroppen eller fokuserar på en viss muskelgrupp. (Internet)Världen är ditt ostron - så att säga.

Eftersom jag använder mig av YouTube som en träningshjälp vareviga dag, så har jag så klart samlat på mig massor av olika pass som jag gillar, och idag tänkte jag dela med mig av dessa. Som inspiration, eller som en start. Let's go!

 


10-minute strong beginner's body workout.
Ett kort men ganska intensivt pass, där en hantel är ett bra hjälpmedel. Popsugar Fitness har för övrigt massor av bra pass, så här finns det säkert något som passar. Ledaren här, Anna Renderer, är ett riktigt energiknippe, och jag har flera pass med just henne som jag gillar lite extra.


5-minute standing flat-belly workout
Som den här lilla 5-minutersgrejen. Kul också med övningar för lilla magen som sker stående = inte en enda liten sit up att fasa för. 



Yoga for abs - 6 minute abs workout
Ett annat kanonpass för magen - med husfavoriten Adriene. Kort pass, men tro mig - det känns. 



10 min toned arms workout
Armövningar i 10 minuter. Hantlar behövs ibland, och du väljer själv din vikt. Ett snabbt pass igen, för det är ofta de jag gillar bäst.
MadFit har även hon en hel massa goa pass att ta till. Allt från korta små riktade pass, till riktiga svettdrypare som tar hand om hela dig. 



10 min booty workout
Om du som jag har problem med knäna, så är det skönt att göra övningar som tar hänsyn till just dessa. Även om de riktar in sig på rumpan. 10 minuter med Pamela Reif, utan hopp och skutt, squats eller lunges, är precis min melodi när jag vill stärka upp gumpen, och på köpet benen. Win win.
Även Pamela har flera pass som jag gillar lite extra, på sin kanal. Som det här cardiopasset - även det snällt mot knäna. Och grannarna i våningen under dig.



15 min full body stretch
Det är ju himla bra att stretcha också, och just precis nu är det här jag lägger mitt fokus. Energinivån är låg nu när vintern är som mörkast, och för mig är det viktigt att ta hänsyn till det. 
Mady Morrison är min stretchdrottning, och det här passet som går igenom hela kroppen är mitt favoritstretchpass sedan jag hittade det för ett drygt år sedan.



Stretches for neck, shoulder & upper back pain relief. 10 min
Ett annat absolut favoritpass med Mady. Har spridit det i övriga familjen också, och kan alltså få kalla sig en familjefavorit.



10 minute morning yoga for beginners
Innan jag började yoga med Adrien, så var det det här passet jag gjorde varje morgon. Till slut så att jag kunde det utantill och gjorde det på egen hand. Jag tror jag fick ner tiden någon minut då också.
Med andra ord är et inte ett svårt pass, och det går på ett skönt sätt igenom hela kroppen. Fst oavsett vad bilden visar så innehåller det inte en enda katt/ko.



Wind down yoga. 12 minute bedtime yoga
Katt/ko förekommer dock här, i ett litet pass som passar ungefär när som helst på dagen och inte bara till läggdags. Ett mjukt och skönt pass som jag gjorde senast igår morse, för det är på morgonen jag tränar Yoga with Adriene.



Yoga for digestion. Yoga for when you overeat!
Av någon anledning var det det här passet som låg uppe i torsdags, det vill säga lagom till Thanksgiving i USA. Nu gjorde jag det här passet på fastande mage, och matsmältningen kan behöva lite hjälp även när inte magen är tokfull. 
Och ja - Adriene har en bedårande liten hund som ofta är med på hennes pass. Han heter Benji. Ibland är det värt att yoga bara för att få titta på Benji.



Pranayama potion
Sist ut bland mina tips kommer ett med stort fokus på andningsövningar, det som yogan kallar pranayama. En del mjuka övningar, och guidade andningsövninar. Jag blir alltid glad när jag ser det här passet i en månadskalender, och det händer så klart att jag gör det ändå. För det där med att andas - bra grejer.

Hoppas du hittade något du gillar. Och kom ihåg - du behöver inte göra allt lika bra/smidigt/lätt som den som presenterar videon. Gör det du kan och lämna det andra, ta tag där du når. Andas. Och ha det så kul!