onsdag 17 maj 2023

Sett på TV: "The Pentaverete"

En aning spoilervarning.

Som jag skrev redan i fredags så har älskade maken och jag något av en gemensam favoritfilm, "So I married an axe murderer". Inte bara för att vi varje gång vi jubilerar brister ut i filmens Happy Anniversary-sång, utan också för att den är rolig bara därför att. I en av filmens roligaste scener sitter Charlies pappa, spelad av Mike Meyers, och berättar om sin egen konspirationsteori, den om att världen styrs av en samling om fem personer, däribland Colonel Sanders (han med KFC) och Vatikanen. Denna organisation skulle heta "The Pentaverete"!
När vi såg filmen senast, på vår bröllopsdag, blev älskade maken nyfiken på vad Mike Meyers haft för sig på sista tiden, och trillade då över en liten komediserie på sex avsnitt på Netflix. Som heter "The Pentaverete". Kvällsnöjet fixat!

Bildkälla Rotten tomatoes

Serien handlar om den gemytlige kanadensiske tv-reportern Ken Scarborugh, som måste göra ett scoop för att rädda sitt jobb. På ett konvent för konspirationsteorier får han höra talas om The Pentaverete, en mycket hemlig organisation, och han bestämmer sig för att försöka gå till botten med vad organisationen går ut på.
Samtidigt väljs en ny medlem in i The Pentaverete, och hjulen sätts i snurrning för något nytt.

Mike Meyers spelar åtta roller i den här serien, och ibland blir det lite för mycket Mike i rutan. Annars är det här vad en kan förvänta sig, massa humor under bältet, dråpligheter, förväxlingar och ganska kul emellanåt. Inte lysande, men underhållande. Du behöver inte ha sett filmen innan, Jeremy Irons berättar för dig vad serien handlar om inför varje avsnitt. Hoppa INTE över introt.