onsdag 26 juni 2024

Sett på TV: Bridgerton, säsong 3

Spoilervarning.

Lite som vanligt struntar jag i att serien heter "Familjen Bridgerton" på svenska. Säsong tre av den här omåttligt populära serien hade premiär för sina första avsnitt i maj, och de sista fyra släpptes i mitten av juni. Jag valde att de dem när alla avsnitten fanns att tillgå, för orka vänta.

Bildkälla The Mary Sue

En ny säsong har öppnat i London, och det är dags för Francesca Bridgerton att göra sin debut och ställa sig till förfogande på äktenskapsmarknaden. En annan som bestämmer sig för att aktivt söka en make är Penelope Featherington, som desperat vill komma ut ur sin mammas skugga. Hon tar hjälp av Colin Bridgerton för att få lektioner i hur hon bäst ska charma en man, och snart ser Colin på Penelope med nya ögon. Men Penelope bär på hemligheten om att det är hon som är Lady Wistledown, och då drottning Charlotte lägger stora resurser på att få veta vem som står bakom skvallerbladet, har Penelope flera beslut att fatta om sin, och Colins, framtid.
Samtidigt har Elosie blivit vän med Cressida Cowper, Benedict prövar nya saker med nya personer, och Francesca lyckas hitta en make, samtidigt som Andrew och hans hustru Kate betämmer sig för att besöka Kates hemland Indien och föda sitt första barn där.

Det händer mycket mest hela tiden i den här serien, och jag välkomnar att det inte bara handlar om Colin och Penelope, även om det är deras förhållande som är den här säsongens fokus. Jag blir charmad av den här serien, och då det dröjer två år till nästa säsong är jag bra sugen på att läsa böckerna nu. Det finns såklart vissa saker som jag himlar lite med ögonen åt, och historiskt korrekt är den här serien inte. Men charmig ändå. Jag tror minsann att det här var min favoritsäsong hittills.