torsdag 2 september 2010

Bye bye Facebook!

Jaha. Så sitter man med datorn påslagen igen. Fast idag tänker jag inte besöka Facebook. Eller imorgon, eller i övermorgon eller i minst 18 dagar till.

För då är valet avklarat och jag slipper alla "den och den har gått med i gruppen "Kan den här lyktstolpen få fler fans än Mona Sahlin/Fredrik Reinfeldt"". Eller min personliga favorit: "Käre Gud. I år tog du från mig min favoritskådespelare Patrick Swayze. Du tog ifrån min min favorithårdrockare Ronnie James Dio. Jag vill bara att du ska veta att min favoritpolitiker är Mona Sahlin/Fredrik Reinfeldt".

Och jag har blivit så trött på det. Att om man skriver en kommentar i en väns logg så kryper det fram små troll och går på med personliga påhopp. Jag tar gärna en diskussion, men om du ger mig en åsikt eller en bakgrund som jag inte har, för att du inte känner mig, för att dina argument tryter. Ja, då har du förlorat diskussionen och jag tar den inte mer. Personangrepp går fetbort. Det är inte att trampa på en tå - det är att förlora.

Så jag är borta från Facebook ett tag. Inga nagellacksbilder. Inga uppdaterade böcker. Inga chattar med mina vänner. Inga peppande kommentarer. Det enda som kommer synas av mig därinne är mina blogginlägg, eftersom jag har en länk dit - eller hit.

Och det ska bli så skönt! Mer tid att läsa. Läste ut "Jane Eyre" på nolltid, istället för att glo in i en dataskärm. (Mycket bra bok förresten, som jag önskar att jag hade sparat till bokcirkeln för den är verkligen värd att diskutera.) Mer tid att yoga. Mer tid att måla naglarna. Mer tid att vara. Och mer energi i mitt trötta sinne.

5 kommentarer:

 1. Ah. Jag funderade på vad du menade med att du inte orkade vara inne på fejjan förrän efter valet. Du vet, jag har ett personligt filter så jag ser inte dom där fåniga, Magnuz har ett reelt filter så han gör det verkligen inte alls, jag bara bortser från dom helt och fullt.

  Annars brukar väl folk kanske skriva lite om sin egen politik i sina egna statusar men jag brukar hålla mig borta från politiksnack där inne och då slipper man bli irriterad ;)

  Men du, gör dina nagellacksuppdageringar här i bloggen så får vi se dom inne på fejjan också ;)

  Fika nån dag var det, i morgon, kanske?

  SvaraRadera
 2. Jag var rejält trött på fejjan redan innan den här lilla idioten fällde sin kommentar. Den var bara den berömda droppen. Dessutom anser jag själv att jag behövde bli FB-avgiftad då jag kunde sitta där alldeles för länge.

  Som sagt - mer tid och energi att göra annat.

  Idag har jag utvsamtal för lilla E innan jag ska jobba, så tyvärr. Det får bli fika en annan gång.

  SvaraRadera
 3. Om du tänker på underbara, underbara Facebook Purity så blockar den ju inte vänners statusuppdateringar, bara en massa spammande applikationer såsom "Caféworld", "Mafia Wars", "What Lightsaber are you?" och liknande. Vänners statusuppdateringar och information om vilka grupper de valt att gilla och liknande ser jag. Och jag håller med, det är en plåga nu i valtider. Så horribelt att politiskt val har degenererat till en pajkastar/popularitetstävling.

  Om man ger sig in i debatten med någon och ifrågasätter ett uttalande och varför de väljer att rösta på ett visst parti (eller ännu värre, en viss politiker) så är svaret nästan jämt i stil med "de är ju inte ETTANNATPARTI" eller "jamen hon var ju så bra i VEMVINNERENHÄST på Tv3!". Ghaa! :(

  SvaraRadera
 4. Fast nu såg jag när jag uppdaterade FB Purity att jag mycket enkelt kan dölja alla dessa "Kompis Kompisson gillar KAN DEN HÄR TUNNAN FÅ FLER FANS ÄN DEN ANDRA TUNNAN". Fejjan blev en bättre plats.
  Bombarderingen via statusuppdateringar fortsätter dock.

  SvaraRadera
 5. Merci beaucoup för tipset! Du kommer säkert få påminna mig om vad den hette när jag loggar på igen. 20 september. Känns skönt att pausa faktiskt. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .