Skinn och benfri lax skärs i lagom stora kuber. Häll på teriyakimarinad, ca ½ dl och se till att den fördelas över laxkuberna. Låt marinera under tiden du kokar riset. Hetta sedan upp lite olja i en stekpanna och stek laxen på maximal värme några minuter. Peppra lite om du vill det. Strö över ca 1 msk sesamfrö. Ready to serve!
I vanlig ordning serverar jag sweetchilimarinerad gurka till asiatiskinspirerad mat. Också busenkelt. Skala en bit gurka, skär den i bitar och rör ner lite sweetchili. Låt marinera minst 10 minuter. Klart!
Man kan alltså ha middagen på bordet på 20 minuter. Det kallar jag snabbmat!
(Självklart gnällde de små barnen och vägrade smaka. De fick bacon i stället.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar!
Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .