fredag 25 februari 2011

Glee

Jag älskar musikaler. Jag älskar tv. Jag älskar kombinationen musikal och tv. Med andra ord så älskar jag "Glee". Särskilt mycket älskar jag Kurt Hummel, spelad av Chris Colfer.


Chris provspelade för rollen som Artie i "Glee", en roll som gick till Kevin McHale. Producenterna gillade dock vad de hade sett och skrev in karaktären Kurt speciellt för Chris. Smart drag. Det är nämligen runt Kurt som allt spännande händer, om ni frågar mig.

Kurt är (precis som Chris) öppet homosexuell och har det inte direkt lätt i skolan. Glåporden, knuffarna och slushisarna haglar tätt, vilket tär på stackars Kurt. Följaktligen har vi de senare avsnitten fått se honom riva av en och annan sång på ett sätt som sliter hjärtat ur bröstet på en. Nu är ju jag en riktig rejäl lipsill och att jag sitter och grinar framför tvn är inte direkt ovanligt. Men hulkar? Över en storyline?

Men tänk då på att en hel del av det som avhandlas här finns det människor som tampas med hela dagarna. Att inte tillåtas vara den man är. Det är förkastligt. Och kanske är det för att jag känner igen mig själv som den där utsatta personen (om än inte av samma anledningar) som jag känner så starkt för Kurt att jag vill kliva in i tvn och hålla om honom.

Glee Cast – I Want To Hold Your Hand (Glee Cast Version) Sjungs av Kurt (Chris Colfer) när hans pappa ligger på sjukhus efter en hjärtinfarkt. Jag älskar Beatles, men jag har minsann aldrig suttit och gråtit hejdlöst över orginalversionen (bra mycket mer upptempo).

2 kommentarer:

  1. Jag totalälskar den versionen... Jag vet inte hur många tårar jag fällt och hur många som kommer fällas. Den är sjukt fin. Så det så :)

    SvaraRadera
  2. Precis! Den är fin så man blir tårögd av blotta tanken.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .