onsdag 9 februari 2011

Gratistips från mig till er

Råkade få se en sådan där vedervärdig reklam från Tvins, nutidens tv-shop. Den här gången fastnade jag för det här verkar vara världens mest onödiga pryl. Och för endast 1999:- + frakt kan den bli din! Jag talar om Back2Life.

Denna anordning uppmanar dig med ryggbesvär att lägga dig på rygg "så lite som 12 minuter", lägga upp benen på Back2Life apparaten och låta den sakta utföra en liten rörelse i din rygg som sträcker ut musklerna i nedre ryggen och ger lindring och avslappning åt trötta, värkande ryggar. För bara 1999:-...

Jag säger ingenting om huruvida den funkar eller inte, för det gör den säkert, och om du har kroniskt ont och har haft det länge kan det säkert vara välinvesterade pengar. Vad gör man inte för att slippa ha ont, liksom?

Men testa det här först:
Lägg dig på rygg på ett mjukt underlag, på golvet. En tjock matta, yogamatta, ett dubbelvikt täcke eller något liknande duger utmärkt. Lyft upp benen med knäna mot bröstet, om du vill kan du hålla om knäna. Håll nacken rak. Korsa anklarna och andas långa djupa andetag. Redan här minskar du belastningen på ryggen. Nu ska vi göra EXAKT den ryggrörelse som du, om du vill, kan betala 1999:- + frakt för. För knäna en liten aning mot ansiktet och sedan tillbaka till utgångsläget, som att du lyfter baken en litenliten aning från golvet. Det är en pytteliten rörelse, vi pratar om några få centimeters lyft här. Gör övningen i en (1) minut och vila sedan med benen böjda och fötterna i golvet för maximal avlastning av nedre ryggen.

Varsågod. Jag bjuder på den.

2 kommentarer:

  1. Jag köpte en Back2Lifemaskin för ca 2000:- och är helnöjd med den. Om man som jag har slängt ut 10.000 tals kronor på naprapater och tillbringat många timmar med tråkig sjukgymnastik är detta ett bra alternativ. Jag använde maskinen i 2 dagar och min ischiasvärk försvann( och den har stört min nattsömn i mer än 2 år). Jag är själv inte typen som vill eller orkar gymnastisera eller yoga och därför är det här en perfekt för mig. Naturligtvis kan man lära sig samma rörelse utan någon maskin men det här är ett perfekt sätt att slappna av och ändå få jobbet gjort utan några jobbiga övningar. Kostnaden motsvara 3 timmar hos en naprapat.

    SvaraRadera
  2. Precis som jag skriver i mitt inlägg. Jag ger ett gratistips som man kan prova om man vill. Jag påstår inte att det inte skulle fungera utan påpekar att den säkert gör det. Eftersom jag vet att den rörelsen fungerar för mig som har scolios och har dragits med dålig rygg i 25 år. Yoga har hjälpt MIG mycket, men jag påstår inte att det är universiellt.
    Sen är den övningen jag rekommenderar knappast jobbig. Jag gör den 1 minut i veckan och det har hjäpt mig. Fast då bakar jag iofs in den i ett pass på en halvtimme.
    Grattis till din förbättrade rygg. Och välkommen att skriva under nästa gång.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .