fredag 18 februari 2011

Moment 22

Jaha. Nähä.

Blev av med min anställning i december. Det enda jag hade kvar då var min yogafirma. Ett litet företag som jag startade upp i oktober. Min dröm.
Började med blygsamma 1 klass i veckan. Inte varje vecka ens en gång, eftersom jag inte hade elevunderlag för det.
Så när jag blev av med jobbet bestämde jag mig för att starta upp lite fler klasser. Nu har jag klass i min egen studio 3 dagar i veckan. Tisdagar och onsdagar 18:30 - 20:00, lördagar 10:30 - 12:00.

Med anledning av detta har nu a-kassan beslutat sig för att jag inte är arbetslös. Jag får ingen ersättning.

För att kunna få ersättning måste jag avsluta min firma eller lägga den som vilande. Min dröm. Det enda som gör att jag orkar vara arbetslös, för jag vet att jag åtminstone har mina yogaklasser. Mina fina elever. Min livlina.

Jag söker alla jobb jag kan hitta, registrerar mitt cv på alla databanker jag kan komma på. Jag söker heltidsanställningar. För jag jobbar i min firma på kvällar och helger, på tider som inte påverkar en normal arbetstid. Ändå är jag tydligen inte arbetslös.

Mina yngsta barn har inte längre rätt till fritidsplats. Man har inte det om ena föräldern är hemma (föräldraledig/arbetslös). Dessa har vi sagt upp. Lilla E älskade att gå på fritids. Då och då skäller hon på mig för att hon inte får göra det längre. Men arbetslös är jag tydligen inte.

Om man ska tro på Handels a-kassa.
För jag jobbar 4½ timme i veckan i mitt eget företag. Min dröm.

2 kommentarer:

  1. Aktivitetsstöd vid start av företag

    Du som är eller riskerar att bli arbetslös och startar ett företag kan få aktivitetsstöd under sex månader. Stödet är framför allt tänkt att vara ett bidrag till din försörjning under tiden som du bygger upp ditt företag. Kontakta Arbetsförmedlingen om du vill ha aktivitetsstöd vid start av näringsverksamhet. Arbetsförmedlingen beslutar.....ett alternativ?

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Hade varit bra om jag fått den hjälpen på AF, kan man tycka...

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .