lördag 16 april 2011

Innekatter och utedito

Så får jag återigen vatten på min kvarn vad gäller dessa lösspringande katter. Detta gissel i villaområdet. På landet tycker jag de kan få springa omkring och jaga råttor bäst de vill, men i ett villaområde blir de en olägenhet.

Och innan jag får alla förespråkare för lösa katter på mig - jag har två katter själv. De får gå ut - i koppel/lina. Äter och skiter gör de inne, inte i mina eller någon annans rabatter.

Nu är det vår. Mina små raringar börjar tycka det är intressant att vara ute igen. Så idag har de varit ute på grönbete i solen, iklädda sina selar och sina löplinor. Fått lite frisk luft i nosen, låtit solen värma deras pälsar. Och vi har kunnat ha altandörren öppen och vädrat ut.

Då kommer en sådan där jävla lösspringande kattfan rännande och stressar upp min honkatt. För hon sitter i lina och det gör inte den. Och den är på hennes revir ta mig fan! Alltså blir min katt lite upptrissad och trots linans begränsade längd jagar hon bort inkräktaren. Med besked.

En stund senare har båda mina pälsbollar gått in för att få lite förfriskningar. Jag släpper då loss dem från linorna och drar igen dörren men lämnar den lite på glänt, en nosstor springa bara, för att släppa in mer av den ljuvliga vårluften.
Tror ni inte då att den där lösa fan kommer tillbaka! Och står utanför altandörren, precis så att min katt inte kommer åt den. Man kan väl lugnt påstå att min katt blev asförbannad. Fräste och skrek som den värsta brandvarnare. Och då kommer min andra katt för att se vad som står på. I sitt uppstressade tillstånd fattar inte Schumi (honan) att det är Cullen (hanen) som kommer utan vilt slagsmål utbryter. Mellan mina katter. Fast fienden står utanför altandörren.

Nu har jag plockat pälstussar, torkat upp paniksläppt kiss och suttit och hållit koll på att de inte ska slåss igen ett tag. I över en timme har de legat och stirrbligat på varandra nu. Morrandes.

Jag har aldrig sett mina katter slåss sådär förut och jag vill aldrig se det igen. Särskilt inte som anledningen är en annan katt som kommer för att använda min trädgård som kattlåda.

Ta ansvar för ditt husdjur! Tack!

3 kommentarer:

 1. Öh, sådär får det ju inte vara. Den får du nog försöka jaga bort på något vis. Vi har ju våra katter ute men vi är inte ensamma om det. Sen bor vi ju lite speciellt till. De är ju inte gräver i någons rabatt för den rabatt som finns tillhör oss alla kan man ju säga. Dessutom kommer de ingenvart där jag inte kan se de och inte heller får de vara borta när jag inte är med.

  Men skulle våra kissar bete sig på det viset (de kissar och bajsar för övrigt i sina lådor fortfarande och inte ute) så skulle jag ha de inne. De får inte gå in till andra även om dörren är öppen, de får inte vara ute och bråka med de andra katterna för då åker de in och de får inte ligga i andras möbler eller kissa eller bajsa ute. Tack och lov är det inga problem med det, hittills i alla fall. Så jovisst, ska katterna gå ut då får man ha lite ansvar och se efter de också anser jag.

  Inte alls kul med bråkande katter som bråkar för att en tredje part är inblandad men ändå klarar sig ur...

  SvaraRadera
 2. Nä, du bor ju lite speciellt och i och med det så har ju du koll på dina katter när de går ut. Du tar ansvar, vilket är precis det jag efterlyser. Kan ju inte direkt påstå att mina grannar gör det. Och för säkerhets skull går katterna utan halsband och märkning också så att jag inte ska kunna ta reda på var de hör hemma.

  Jag har lyssnat på så jädra många kattslagsmål och plockat så mycket kattskit i min trädgård att det inte alls är roligt. Och mina katter är oskyldiga till varenda korv och varenda slagsmål, utom det de har just nu. De morrar fortfarande på varandra mer än två timmar senare.

  Skulle vilja ta den där katten i nackskinnet och svänga den över huvudet några varv innan jag släpper taget, så arg är jag på den. Fast det kommer jag aldrig för jag är djurvän. Men en spann vatten kanske inte vore fel...

  SvaraRadera
 3. Men fy så snuskigt. Vet att nån av våra grannars katter brukar bajsa i den sandlådan som barnen har här. Men jag vet inte vilken katt det är som har gjort det. Egentligen ska sandlådan gå att täcka över men i och med att de har bytt fönster här i vinter så har hantverkarna sabbat den. Skitstövlar.

  Nä vad kan man annars göra förutom hälla vatten på de? Klämma en citron i ansiktet på den? De hatar ju tydligen citrusfrukter... Du kanske skulle blanda ut vatten och citron och spruta på den med en flaska eller nått? Det kan ju kanske vara nått. Tänkte att det kan ju vara lite jobbigt att stå med en citron och försöka träffa samtidigt som man ska klämma den och katten kutar som en dåre...

  Skit också att katterna fortfarande knorrar på varann. Är ju inte alls bra.

  Kan man inte gå med halsbandslösa katter till polisen eller kanske ett katthem? Då borde de ju lära sig kan man tycka.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .