lördag 16 april 2011

Innekatter och utedito

Så får jag återigen vatten på min kvarn vad gäller dessa lösspringande katter. Detta gissel i villaområdet. På landet tycker jag de kan få springa omkring och jaga råttor bäst de vill, men i ett villaområde blir de en olägenhet.

Och innan jag får alla förespråkare för lösa katter på mig - jag har två katter själv. De får gå ut - i koppel/lina. Äter och skiter gör de inne, inte i mina eller någon annans rabatter.

Nu är det vår. Mina små raringar börjar tycka det är intressant att vara ute igen. Så idag har de varit ute på grönbete i solen, iklädda sina selar och sina löplinor. Fått lite frisk luft i nosen, låtit solen värma deras pälsar. Och vi har kunnat ha altandörren öppen och vädrat ut.

Då kommer en sådan där jävla lösspringande kattfan rännande och stressar upp min honkatt. För hon sitter i lina och det gör inte den. Och den är på hennes revir ta mig fan! Alltså blir min katt lite upptrissad och trots linans begränsade längd jagar hon bort inkräktaren. Med besked.

En stund senare har båda mina pälsbollar gått in för att få lite förfriskningar. Jag släpper då loss dem från linorna och drar igen dörren men lämnar den lite på glänt, en nosstor springa bara, för att släppa in mer av den ljuvliga vårluften.
Tror ni inte då att den där lösa fan kommer tillbaka! Och står utanför altandörren, precis så att min katt inte kommer åt den. Man kan väl lugnt påstå att min katt blev asförbannad. Fräste och skrek som den värsta brandvarnare. Och då kommer min andra katt för att se vad som står på. I sitt uppstressade tillstånd fattar inte Schumi (honan) att det är Cullen (hanen) som kommer utan vilt slagsmål utbryter. Mellan mina katter. Fast fienden står utanför altandörren.

Nu har jag plockat pälstussar, torkat upp paniksläppt kiss och suttit och hållit koll på att de inte ska slåss igen ett tag. I över en timme har de legat och stirrbligat på varandra nu. Morrandes.

Jag har aldrig sett mina katter slåss sådär förut och jag vill aldrig se det igen. Särskilt inte som anledningen är en annan katt som kommer för att använda min trädgård som kattlåda.

Ta ansvar för ditt husdjur! Tack!