måndag 1 augusti 2011

FOTD*

Har inte visat upp en sminkning sedan min "Vacker med spackel"-vecka och kände att det nu kanske kunde vara dags igen. Med den veckan återupptäckte jag nämligen glädjen med smink. Det är ju riktigt roligt! Dock är det inte all dagar jag orkar bry mig, särskilt om jag inte ska göra något särskilt. Men igår var jag bjuden på 1-årskalas och passade på att sminka mig i vad som visade sig bli en riktig 80-tals make up.


Det var varmt som 17 igår, så jag joxade inte med foundations och grejer. Lite concealer bara och en dutt puder. Rouge och ögonbryn (de är baske mig osynliga om jag inte fyller i dem) och bara lite lipgloss. Krutet lade jag på ögonen.


Rackarns vad dåligt det syns... Nåja, babyrosa och turkos + lite skimmer. Och som alltid svart mascara. Tydlig flirt med 80-talet - ack ljuva ungdomstid.

Concealer och puder: från H&M. Fattiglapps make up...
Rouge: Blusher by H&M, 12 Dazzling peach
Ögonbryn: Clinique Brow sculpting duo, 02 Auburn to brown
Mascara: IsaDora Build up mascara Extra volume, 01 Black
Ögonskuggor: The Body Shop eyeshadow, 48 Clover. Har jag haft hur länge som helst och den kan ha utgått. Härligt gammelrosa nyans. Använde jag på den rörliga delen av ögonlocket.
Eye shadow by H&M, White. Som highligter och för att ge extra skimmer svepte jag den även över ögonlocket.
Ögonpenna: IsaDora Perfect contour kajal, 79 Bright turquoise
Läppar: Biotherm Glossy Shine, 120

*FOTD = Face Of The Day. På sminkbloggspråk.

4 kommentarer:

 1. Jag sminkade mig i lördags det var roligt med risk för mersmak. Risk uttrycker min hud som darrar av skräck bara vid tanken på detta.

  Du är, som alltid, urtjusig

  SvaraRadera
 2. Du borde kanske testa mineralsmink. Men inte sånt där billigt mineralsmink utan de dyra sorterna. Be att få prov någonstans och testa.

  SvaraRadera
 3. Har redan fått tips om det, den där doktor hautska eller vad det nu heter ska visst vara bra

  SvaraRadera
 4. Kan du inte trippa in på någon butik, beskriva ditt problem och be dem hjälpa dig? Ofta kan man få med sig ett litet prov och testa själv hemma under några dagar. Så slipper man betala 400 spänn för en foundation som inte funkar menar jag? Jag kan höra med min hudterapeut (som jag är FBpolare med) om de har prover på deras smink om du vill. Tror de har ID...
  Annars heter det Dr Hauschka och du ska snart få testa en ansiktsmask från dem. ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .