fredag 17 maj 2013

FredagsFilmen: The great Gatsby

Kvällens stora biopremiär är Baz Luhrmans senaste film, en filmatisering av F. Scott Fitzgeralds roman Den store Gatsby. Filmen heter följaktligen "The great Gatsby" men kommer troligtvis gå under det kortare namet "Gatsby" när det snackas om den. Och min magkänsla är att det kommer snackas om den här filmen. Och att jag kommer se den så snart kassan tillåter.

Bildkälla 
Boken ligger här hemma och väntar på att bli läst (tack för lånet I) och min plan är att läsa boken innan jag ser filmen. Jag gillar att se hur väl (eller dåligt) böcker adapteras till film.
En sak jag är ganska säker på, bara efter att ha sett trailers och promobilder, är att det här är en visuellt vacker film. Baz Luhrman är bra det, att skapa vackra filmrutor. Tänk bara på "Romeo + Juliet" och "Moulin Rouge". Så ja, jag skulle kunna se den här filmen bara för att det är herr Luhrmans verk.

Egentligen vet jag inte så värst mycket om handlingen här eftersom jag inte läst boken än och inte sett någon tidigare filmatisering heller. Jag låter trailern tala för sig själv helt enkelt.