onsdag 1 maj 2013

När man läser en del...

...så samlas en del böcker i ens hem. Och om man har valt att placera dessa böcker i en Billyhylla i en färg som utgått (but why?) så har man begränsat utrymme. Då ser det ut som skit efter ett tag. Vår bokhylla var i stort behov av rensning, städning och sortering. Som ni ser. Enormt behov faktiskt. Giganormous.


Före: Böckerna ser ut som om vi bara har slängt i dem. Vilket delvis var sant. De ligger här hoptryckta och instoppade där vi kommit åt för tillfället. Alltså seriöst - det ser ju för jävligt ut.


Under tiden: Tömde en hylla i taget och skred till verket. Planen var att storlekssortera samt att även sortera efter färg på pärmarna för att få ett vilsammare intryck. Vissa bokserier har vi splittat upp efter storlekar i stället för genre. Historia och film som är stora teman, har vi nu delat upp för att få det snyggare.


Det blev lite stökigt men det var det värt. Böckerna närmast i bild är utsorterade nu, utom atlasarna som älskade maken har en viss kärlek till.


Efter: Lite skillnad va? Det enda problemet var att vi behövde extra hyllplan för att få det jättesnyggt och som sagt så har den här färgen utgått. Därav ett vitt hyllplan som blivit över någon annanstans. Vill egentligen ha in minst ett hyllplan till i den högra hyllan så jag antar att vi kommer köpa ett par i någon liknande färg nästa gång vi är på IKEA.


Kolla bara! Alla mina Stephen King samlade på ett ställe. Så vackert att jag blir tårögd. Har ett helt hyllplan med bara "Dark Tower". Och så skymtar även det hyllplan som enbart hyser Twilight-böcker.


En pockethylla mitt bland seriealbumen (som jag inte fick färgsortera för de ska stå i utgivningsordning minsann). Jag är rent galet nöjd över mitt dagsverke. Har varit inne och tittat på hyllorna och bara njutit av synen flera gånger redan. Har helt klart gjort mig förtjänt av ett glas rött till middagen.

6 kommentarer:

 1. Haha, ser ut som hos mig:) men ibland "städas" det och står fint där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var välbehövligt kan man lugnt påstå. :)

   Radera
 2. men hallå! har du också Billy körsbär? jag blev så upprörd när de slutade med den. Nu har jag blandade Billy här hemma, med körsbär i hallen och vardagsrummet (som hänger ihop) och vita i sovrummet. På landet huserar Billy björk. Jävla Ikea som bara slutar med "min" färg sådär...

  Fint blev det alla fall i dina städade hyllor. Du får gärna ta en sväng åt det här hållet om du är i städtagen. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Körsbär hade älskade maken med sig i boet, jag hade/har vita. Men det hade ju varit trevligt om färgen fanns kvar så vi hade kunnat köpa en hylla till och extra hyllplan. Jag hade ju en dröm om ett bibliotek, så att säga... :)

   Radera
 3. Imponerande bokröjning! Visst känns det härligt när man fått ordning i hyllorna? Nu för tiden kör jag dock med draperier framför mina bokhyllor för jag har alldeles för få hylor i förhållade till antalet böcker och absolut inte plats för fler så det gäller att pressa in så många böcker/hyllplan som går och sånt GÅR inte att få snyggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina pocketar står i dubbla rader (alltså en framför den andra) bara för att jag vill ha kvar många av dem. Älskar pocket! Att sortera dem efter pärmfärg var också ganska smart av mig, för det blev mycket trevligare att titta på. Så pass att jag faktiskt tycker det är mysigt att vistas i det där rummet igen. Men draperier är också smart. Göm "skiten" bara. :)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .