fredag 17 maj 2013

FredagsFilmen: The great Gatsby

Kvällens stora biopremiär är Baz Luhrmans senaste film, en filmatisering av F. Scott Fitzgeralds roman Den store Gatsby. Filmen heter följaktligen "The great Gatsby" men kommer troligtvis gå under det kortare namet "Gatsby" när det snackas om den. Och min magkänsla är att det kommer snackas om den här filmen. Och att jag kommer se den så snart kassan tillåter.

Bildkälla 
Boken ligger här hemma och väntar på att bli läst (tack för lånet I) och min plan är att läsa boken innan jag ser filmen. Jag gillar att se hur väl (eller dåligt) böcker adapteras till film.
En sak jag är ganska säker på, bara efter att ha sett trailers och promobilder, är att det här är en visuellt vacker film. Baz Luhrman är bra det, att skapa vackra filmrutor. Tänk bara på "Romeo + Juliet" och "Moulin Rouge". Så ja, jag skulle kunna se den här filmen bara för att det är herr Luhrmans verk.

Egentligen vet jag inte så värst mycket om handlingen här eftersom jag inte läst boken än och inte sett någon tidigare filmatisering heller. Jag låter trailern tala för sig själv helt enkelt.


2 kommentarer:

 1. Vi ska på bio ikväll, men tyvärr så var alla biljetter till "vanliga" föreställningarna slutsålda. Enbart 3D kvar och det fixar tyvärr inte mina ögon. Vill hemskt gärna se den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä fy! 3D är en styggelse! Jag blir åksjuk av eländet, och att spy har jag inte lust att betala en hundring för.
   Råkar veta att Gatsby är gjord i 3D-teknik dock... Man kan hoppas att filmmakare snart inser att de väljer bort stora delar av sin publik med tocken däringa modärniteter. ;)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .