lördag 11 maj 2013

Mrs Data går på bio

Med tanke på hur mycket jag älskar film så går jag på bio sorgligt sällan. Räknade ut häromdagen att jag förra året var på bio tre gånger. Tre gånger - på ett helt år. Det är ju skitlite. Stackars mig.
Förhoppningsvis kommer jag gå på bio fler gånger i år, men det ser mörkt ut med tanke på att jag i kväll var på bio för första gången sedan november.
Vad jag såg? "Star Trek - Into darkness" så klart.

Bildkälla Nöjesguiden
Utan att avslöja något kan jag säga som så att man inte behöver veta ett dugg om Star Trek för att se den här filmen, men jag som gör det hade nog lite roligare än den som inte vet något. Mycket referenser som jag kan ha roligt åt, men som egentligen inte tillför något. De finns där för fansen.
Filmen bjöd på en del överraskningar, trots att man listat ut en del i förväg (för man är väl smart). Vissa saker var precis som jag hade trott, annat var lite annorlunda och vissa andra saker var inte alls som jag gissat.
Utmärkt skådespeleri, särskilt av Benedict Cumberbatch som filmens nemesis. Innehöll även mist en scen med omotiverat mycket naken kvinnohud.

Mitt betyg blir 4/5 om jag bara ser till action/science fiction-genren, men om jag ska räkna in den som en Star Trek-film också så blir betyget 3/5. Jag är nämligen inte helt kompis med rebooten, men den här filmen saboterade inte lika mycket för mig som den förra gjorde.

6 kommentarer:

 1. Då gick du på bio fler gånger än jag iaf ^^ Om jag inte mins fel så gick jag på Twilight-premiären, punkt. Men i år har det blivit "bättre".
  Den här måste jag ju se med, frågan är om jag kan få med mig nån frivillig som sällskap :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade vi inte bott 30 mil från varandra (eller hur långt det nu är) så hade jag varit frivillig. Alla gånger. :)

   Radera
 2. Det är alltid läskigt när man ska mjölka cash ur en gammal ko så här och börjar göra prequels. Men jag är mindre känslig för sådant vad gäller Star Trek än Star Wars. Star Trek har ju flera spin offer och jag är ju mest kär i Next Generation och Voyager dessutom. Kirk är inte min man. Spock däremot... Eller nej. Fast han har ju grönt blod, något som ger honom extra poäng i min bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man fick se lite grönt blod i den här. Me likey. :)

   Radera
 3. Jag har ingen koll på Star Trek, men jag har sett rebooten, och såg den här på bio i fredags, tillsammans med en som hade lika mycket koll som jag, och med en Trekkie. Jag tyckte den var awesome! :3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ÄR awesome! Men så värst Star Trek tycker jag inte att den är. Förutom att karaktärerna heter samma saker. De kunde gett f*n i att sätta Star Trek-stämpeln på filmen och bara gjort en sci-fi/actionrulle i stället. Dumma dumma JJ Abrams...

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .